ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۱۵۵۴۵
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۱
آمانو اعلام کرد

امکان تاسیس دفتر موقتی آژانس در تهران با اجازه ایران

یوکیا آمانو اعلام کرد که هنوز راه درازی برای حل موضوع هسته‌ای ایران پیش رو دارند
تدبیر24: یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه این اظهارات را در حالی بیان کرد که از حمایت گسترده کشورهای عضو شورای حکام برای افزایش نقش آژانس در ایران به منظور نظارت بر پیروی ایران از مفاد توافق موقتی ژنو برخوردار شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز،‌ دیپلمات‌های حاضر در نشست شورای حکام که پشت درهای بسته برگزار شد گفتند که بسیاری کشورها اعلام کردند در پرداخت هشت میلیون دلار تخمینی که آژانس برای بازرسی از سایت‌های هسته‌ای ایران تحت توافق ژنو به آن نیاز دارد کمک خواهند کرد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی قصد دارد تعداد کسانی که در ایران مشغول به کار هستند را دو برابر کند و آمانو گفت که توافق موقتی ژنو که براساس آن برخی تحریم‌های اقتصادی علیه ایران لغو می‌شود "گام مهمی روبه جلو به سمت تحقق یک راه‌حل جامع" برای موضوع هسته ای ایران است.

مدیرکل آژانس در عین حال افزود: هنوز راهی طولانی پیش رو داریم.

آمانو در یک کنفرانس خبری گفت که "مدت زیادی طول می‌کشد" تا همه موضوعات باقی مانده از جمله تحقیقات آژانس درباره مطالعات ادعای حل شود.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در حال حاضر مسوولیت نظارت مداوم بر تاسیسات هسته ای ایران را بر عهده دارد،‌ولی طبق توافق ژنو فعالیت‌هایش افزایش خواهد یافت.

آژانس تا پیش از این یک یا دو تیم بازرسی دو نفره در ایران داشت و کارشناسانی در مقر آژانس در وین روی پرونده ایران کار می‌کردند.

آمانو گفت: ما تقریبا باید تعداد کارکنانی را که وقتشان را صرف راستی آزمایی در ایران می‌کنند تقریبا دو برابر کنیم. ما باید تعداد فعالیت‌های راستی آزمایی را که در حال حاضر انجام می‌دهیم‌، افزایش دهیم.

آمانو علاوه بر آن در کنفرانس خبری‌اش گفت که آژانس ممکن است از ایران اجازه بگیرد تا یک دفتر موقت را برای اهداف لجستیک در تهران برپا کند.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علاوه بر آن گفت که بازرسان در چند روز آینده از معدن اورانیوم گچین در ایران بازدید خواهند کرد.


 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: