دبیات روحانی در این روزگار جنگ و خونریزی ها و افراط گرایی های مذهبی و سیاسی و انتحار و انفجارهای پیاپی در برخی کشورها ، برای جهان خسته از جنگ و باروت، باران رحمت است
تدبیر24 : سالها بود که به خاطر کینه و دشمنی دیرین برخی بدخواهان این ملک و میهن و از سویی ادبیات خام و ناپخته برخی دولتمران ما ،جهان گوش بر آوای حق طلبی ما بسته بود و ملت بزرگ ما را با تمام شکوه تاریخی اش انکار می کردند ولی ادبیات و گفتمان متفاوت «دکتر حسن روحانی» در این مدت اندک توانسته است ایده ایران و اسلام هراسی را در جهان کمرنگ کند و چهره ای رحمانی از اسلام و ایران عزیز را به جهان بنمایاند.
این ادبیات که گفتمان اندیشمندانه و هوشمندانه «سید محمد خاتمی» را در ذهن ها زنده کرده است به خوبی توانسته علاوه بر امید بخشی به مردم و شادمانی دلسوزان این «کهن بوم و بر» در داخل ، در آن سوی مرزها نیز سبب دلدادگی بسیاری از متفکران و حاکمان جهان به ایران شود و از سویی خشم بدخواهان ایران و به ویژه رژیم صهیونیستی را در پی داشته باشد.
سخنان متفکرانه روحانی در اجلاس «داووس» بار دیگر نگاه ها را به ایران خیره کرد و مردم جهان صدایی نو و متفاوت از آنچه درباره ایران و ایرانی می گفتند شنیدند. سخنانی که شأن و جایگاه ایران و ایرانی را در جهان ارتقا داد و نویدبخش روزهای روشنی برای ملت ایران است چرا که با سخنان روحانی و تبیین نگاه خردورزانه ایران نسبت به تحولات سیاسی و اقتصادی جهان ، انتظار می رود با استقبال سیاسیون و متفکران جهان و همدلی و همراهی دلسوزان مردم، بستر رونق اقتصادی در کشورمان فراهم شود.
می توان گفت با سخنرانی دکتر روحانی در اجلاس « داووس» و اعتماد بخشی به دنیا ، جهان درهای بسته را بر ایران و ایرانی گشود و ایران در بر جهان می گشاید و این دقیقا در راستای تحقق شعار «حماسه سیاسی و اقتصادی» و رفع دغدغه رهبری است تا با رونق اقتصادی کشور و سرمایه گذاری و تعامل مطلوب با جهان بتوان لشکر10 میلیون نفری بیکاران را کمتر کرد و زندگی شرافتمندانه و آبرومندانه ای را برای این مردم مبارز و انقلابی و شهید داده و ایثارگر فراهم کرد.
ادبیات روحانی در این روزگار جنگ و خونریزی ها و افراط گرایی های مذهبی و سیاسی و انتحار و انفجارهای پیاپی در برخی کشورها ، برای جهان خسته از جنگ و باروت، باران رحمتی است که از فراز آسمان ایران و اسلام باریدن می گیرد. در این زمانه تمام دلسوزان ایران واسلام عزیز باید این ادبیات و این فرصت را قدر و غنیمت بدانند و باورکنند که هر عمل و اندیشه ای که چهره ایران و اسلام را در جهان خشن نشان دهد جفایی در حق مردم مظلوم و صبور این سرزمین است.
امروز که جهان به ایده حکیمانه « جهان علیه خشونت و افراطی گری» و ادبیات دکتر روحانی «آری» گفته است و طرح رئیس جمهور اندیشمند ما چون «گفتگوی تمدنها» ی «سید محمد خاتمی» عزیز مورد تصویب کشورهای جهان قرار گرفته است باید با درایت و تدبیر از این فرصت تاریخی برای نیک نمایاندن چهره رحمانی اسلام و ایران عزیز استفاده کرد تا این طرح مبارک در داخل و خارج کشورمان به سرنوشت « گفتگوی تمدنها» دچار نشود.