تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
کد خبر: ۱۵۶۸۷
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۸

اور دوز مواد مخدر چیست؟

عضو گروه مطالعات اعتیاد مرکز تحقیقات پزشکی قانونی گفت: در بررسی بسیاری از پرونده‌های اوردوز، درمی‌یابیم که فرد فوت شده چندروز قبل از زندان آزاد شده و یا دوره ترک خود را در کمپ ترک اعتیاد سپری کرده است و با رهایی از زندان یا کمپ ترک اعتیاد با اولین مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده است.

تدبیر24: دکتر محمد رضا قدیرزاده با بیان اینکه معتادانی که در کمپ یا زندان اعتیاد خود را ترک می کنند در صورت استفاده از همان میزان ماده مخدر که در زمان اعتیاد مصرف می کردند دچار اُور دوز شده و جان خود را از دست می‌دهند گفت: در بررسی پرونده‌های فوت ناشی از سوء مصرف مواد در سازمان پزشکی قانونی کشور در اکثر موارد با بحث اُور دوز یا همان مسمومیت با مواد مخدر و مرگ ناشی از آن مواجه هستیم.

وی افزود: در بسیاری از موارد پس از بررسی پرونده متوفی متوجه می‌شویم که فرد فوت شده چندروز قبل از زندان آزاد شده و یا دوره ترک خود را در کمپ ترک اعتیاد سپری کرده و با رهایی از زندان یا کمپ ترک اعتیاد با اولین مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده است و این موضوع همیشه برای افراد جای سوال بوده است که چرا فردی که قبل از ورود به زندان یا کمپ ترک اعتیاد مقادیر زیادی مواد مخدر را مصرف می‌کرده است پس از گذراندن دوره زندان یا کمپ با مصرف مقادیر کمتری نیز دچار مسمومیت شده و یا فوت می‌کند؟

قدیرزاده افزود: دلیل این مسئله پدیده تحمل است که در افراد مصرف کننده مواد مخدر اتفاق می‌افتد. همان گونه که می‌دانید در اثر مصرف مداوم مواد مخدر و برای رسیدن به همان اثرات خوشایند روزهای اول مصرف مواد، فرد مصرف کننده میزان مصرف مواد خود را زیادتر می‌کند و در طول زمان بدن فرد نیز با مقدار جدید ماده مخدر سازش می‌یابد به همین دلیل است که یک مصرف کننده مواد می‌تواند روزانه حتی بیش از 5 گرم تریاک یا مواد مخدر دیگر مصرف کند در حالی که مقدار نیم گرم آن نیز می‌تواند برای فرد عادی کشنده باشد.

وی افزود: بدلیل عدم دسترسی به مواد مخدر و پس از دوره بازگیری از مواد که در اصطلاح سم زدایی یا دوره فیزیکی نامیده می‌شود بدن تطابق خود را با مصرف میزان بالای مواد مخدر از دست می‌دهد و مثل بدن یک فرد عادی به مواد مخدر واکنش نشان می‌دهد لذا مصرف مقادیر قبل از ترک یا حتی مصرف مقادیری کمتر نیز منجر به مسمومیت و اوردوز در این افراد می‌شود که در صورت عدم ارجاع به اورژانس و درمان طبی نتیجه‌ای جز مرگ نخواهد داشت.

لازم بذکر است مصرف داروی متادون نیز که به عنوان داروی ترک اعتیاد مواد مخدر مورد استفاده قرار می‌گیرد به همان اندازه مصرف مواد مخدر در کسی که سالم بوده و یا بتازگی دوره سم زدایی خود را پشت سرگذاشته خطرناک است لذا تجویز خودسرانه داروی متادون نیز می‌تواند منجر به اوردوز و حتی مرگ مصرف کننده شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: