تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
کد خبر: ۱۶۰۱۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۲
اختصاصی/ علی رضایی معاون برنامه ریزی استاندار خراسان جنوبی

نقش بخش خصوصی در توسعه اقتصادی خراسان جنوبی

حمایت ها و پشتیبانی های یاد شده نیازمند درک شرایطی است که روی جریانات سرمایه گذاری محلی و ملی تأثیر می گذارند. یکی از عمده ترین این شرایط بهبود فضای کسب و کار و سرمایه گذاری است که فرصت ها و مشوق های زیادی برای شرکت های بخش خصوصی برای سرمایه گذاری سودآور . . .
تدبیر24 : علی رضایی معاون برنامه ریزی استانداری خراسان جنوبی از فارغ التحصیلان دانشگاه شهید بهشتی است که سال ها در مسئولیت های مختلف در وزارت کشور مشغول به کار بوده است . وی که در دولت تدبیر و امید به این سمت مهم منصوب شده است برنامه های مهمی در راستای توسعه استان متبوع خود دارد .
یادداشت اختصاصی وی که در اختیار تدبیر24 قرار داده است را می خوانید : سرمایه گذاری و انباشت سرمایه ناشی از آن، محرک رشد اقتصادی در هر کشور به شمار می آید. سرمایه گذاری در اغلب کشورها به ویژه در کشورهای در حال توسعه، توسط بخش های خصوصی و دولتی انجام می گیرد. به همین دلیل سرمایه گذاری از مباحث مهم و ریشه دار در اقتصاد کلان و اقتصاد توسعه و مورد توجه خاص اقتصاددانان است. در ادبیات اقتصادی، گسترش سرمایه گذاری های بخش خصوصی به منظور ایجاد فرصت های اشتغال، تهیه و تدارک سرمایه به تأمین تکنولوژی، دسترسی به دانش و مهارت های مدیریتی، کاهش میزان فقر، مدیریت ریسک کسب و کارهای مخاطره آمیز و نتیجتاً افزایش رفاه عمومی مد نظر قرار گرفته است، در حالی که توسعه سرمایه گذاریهای دولتی احتمالاً باعث کاهش فرصت های سرمایه گذاری بخش خصوصی می شود. به عبارت دیگر، سرمایه گذاری های بخش دولتی در کشورهای در حال توسعه یک ابزار سیاسی است. در میان سیاست مداران و برنامه ریزان اقتصادی کشورهای در حال توسعه این اعتقاد وجود دارد که سرمایه گذاری بخش خصوصی محرک مؤثر برای رشد و توسعه است.

در استان خراسان جنوبی همانند سایر استان های توسعه یافته کشورمان، بخش خصوصی می تواند موتور اصلی رشد و توسعه اقتصادی استان شود و شرکت های این بخش (کوچک یا بزرگ، داخلی یا خارجی) می توانند به عنوان پیشگامان اصلی سرمایه گذاری و رشد اقتصادی در قلب فرایند توسعه اقتصادی استان قرار گیرند. به یقین آنها در ایده های جدید و کسب و کارهای نوین سرمایه گذاری خواهند نمود. بر این اساس، تحقق اهداف مندرج در سند چشم انداز بیست ساله نظام، برنامه پنجم توسعه و برنامه های عملیاتی تدوین شده برای توسعه استان مشروط به حمایت و توجه بیشتر به بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری خواهد بود. البته بسترسازی و زیرساخت ها و یکسری سیاست های حمایتی از سوی بخش دولتی باید تأمین گردد. لذا حمایت ها و پشتیبانی های یاد شده نیازمند درک شرایطی است که روی جریانات سرمایه گذاری محلی و ملی تأثیر می گذارند. یکی از عمده ترین این شرایط بهبود فضای کسب و کار و سرمایه گذاری است که فرصت ها و مشوق های زیادی برای شرکت های بخش خصوصی برای سرمایه گذاری سودآور، ایجاد اشتغال و نتیجتاً سطح بالایی از سرمایه گذاری بخش خصوصی را می تواند ایجاد کند.

فضای کسب و کار و سرمایه گذاری که ناشی از خط مشی ها و رفتارهای بخش دولتی است میزان مشارکت شرکت های خصوصی را در توسعه اقتصادی استان تعیین می کند. استراتژی ها، خط مشی ها و رفتارهای بخش دولتی دارای نقش کلیدی در شکل دادن شرایط برای سرمایه گذاری و ایجاد فضای مناسب کسب و کار می باشند. همچنین قوانین و مقررات تسهیل کننده و حمایت گرا می تواند تأثیر بسزایی در میزان مشارکت بخش خصوصی داشته باشد.

سه عنصر کلیدی برای بهبود فضای کسب و کار و مشارکت گسترده بخش خصوصی در استان باید مورد توجه قرار گیرد. اولین عنصر هزینه سرمایه گذاری است که از عوامل مختلفی مانند مقررات اداری و کاغذبازی، مالیات ها، مقررات بازار کار، زیرساخت ها و هزینه های تأمین مالی تأثیر می پذیرد. عنصر دوم ریسک ها می باشند که عمدتاً از عوامل و خط مشی های پیش بینی شده تأثیر می پذیرند. عنصر آخری موانع رقابت هستند که عمدتاً از مقررات شروع کسب و کار، ورشکستگی، قانون رقابت و ... تأثیر می پذیرند. در مجموع با در نظر گرفتن عناصر سه گانه یادشده سرمایه گذاران بخش خصوصی نیازمند محیط سرمایه گذاری قابل پیش بینی و با ثبات هستند.

با عنایت به موارد یادشده گرچه بخش خصوصی نقش کلیدی در توسعه استان دارد ولی باید به یاد داشته باشیم که با چالش ها و محدودیت های موجود در استان به ویژه دسترسی آسان و سریع به منابع مالی که یکی از الزامات و پیش نیازهای سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه استان است این بخش به تنهایی نمی تواند عمل نماید. نهادها و دستگاه های اجرایی دولتی بایستی با حمایت های منطقی خود حمایت گر و تسهیل کننده فعالیت های بخش یاد شده باشند و زیربناها و بستر های لازم را برای گسترش فعالیت های بخش مزبور از طریق تهیه و تدارک زیربناها، ایجاد محیط رقابتی، تدوین مقررات مطلوب، مدیریت مناسب منابع عمومی و نهایتاً تقویت نظام مالی استان به عنوان مکمل مهیا نمایند.

برای تحقق اهداف توسعه افتصادی استان ضروریست ضمن کاهش هزینه ها و ریسک سرمایه گذاری و افزایش ظرفیت های نهادی و قانونی استان، استراتژی توسعه استان با محوریت تقویت و تشویق بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در حوزه های مختلف تدوین گردد تا بخش مذکور بتواند در یک چهارچوب روشن و شفاف اقدام به انجام فعالیت های لازم برای استان بنماید.

در چارچوب استراتژی فوق الذکر تهیه و تدوین راهبرد و نقشه جامع سرمایه گذاری استان با توجه به ظرفیت ها و نیازهای استانی به صورت برنامه ریزی شده و هدفمند در زمینه های صنعت، کشاورزی، خدمات، فناوری اطلاعات، گردشگری، ... و تدارک فرصت های سرمایه گذاری و اولویت بندی این فرصت ها می تواند راهنمای مناسب برای مشارکت بخش خصوصی در حوزه های مختلف اقتصادی استان باشد. علاوه بر آن اطلاع رسانی صحیح جزئیات این نقشه بصورت روشن و دقیق به سرمایه گذاران داخلی و خارجی می تواند باعث گسترش سرمایه گذاری ها در استان شود. در کنار این موضوعات مهم به منظور گسترش و ایجاد اشتغال ضروری است که برای ایجاد مزیت رقابتی، مشوق های لازم به سرمایه گذاران در استان به نحو مناسبی ارایه گردد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
محمد آيتي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
0
4
آرزوي موفقيت براي ايشان داريم.
شاپورکریمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
0
0
به استاندارخراسان جنوبی ومردم این استان به جهت انتخاب ایشان تبریک می گویم.مدتی دربخش توانمندسازی موسسات مردم نهادهمکاربودیم وازدانش وبینش قابل توجهی دربخش توسعه برخوردارند.
نظر شما: