ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۶۱۲۷
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۷
آن پترسون:

حلقه مفقوده روابط ایران و عربستان

دستیار وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد: گفت‌وگو بین ایران و عربستان به حلقه مفقوده‌ای تبدیل شده و هیچ‌وقت خصومت به این اندازه در روابط دو کشور بالا نبوده است.
تدبیر24: آن پترسون، سفیر سابق آمریکا در مصر که اخیراً دستیار  وزیر خارجه در امور خاورمیانه شده است، در گفت‌وگویی با سایت تحلیلی المانیتور به سؤالات باربارا اسلاوین خبرنگار  و تحلیلگر این سایت پاسخ داد.

پترسون درباره روابط ایران و عربستان گفت: اکنون گفت‌وگو بین این دو کشور حلقه مفقوده‌ای است، آنها زمانی نه‌چندان دور روابط خوبی داشتند. وی تصریح کرد: ایران و عربستان هرچند هیچ‌وقت یکدیگر را دوست نداشته‌اند، اما هیچ‌وقت خصومت به این اندازه نبوده است. جنگ نیابتی اکنون ابعاد خطرناکی پیدا کرده است.

به‌گفته این دیپلمات آمریکایی هنوز قضاوت درباره گفت‌‌وگوهای ژنو2 زود است و گشایش در موضوع ایران و یا گفت‌وگوهای سازش می‌تواند تأثیرات عمیقی به جای بگذارد. پترسون در این مصاحبه گفت مقامات آمریکا هرروز درباره روابط واشنگتن ــ ریاض به سعودی‌ها اطمینان خاطر می‌دهند.

وی افزود: هیچ‌کسی انتظار دستیابی به نتیجه سریع درباره گفت‌وگوهای ژنو2 را ندارد و بایستی به اخضر الابراهیمی فرصت بیشتری داد.

سفیر سابق آمریکا در مصر و پاکستان افزود اولویت اول وی علاوه بر بحران سوریه، موضوع ایران و شمال آفریقا به‌ویژه لیبی است.

پترسون درباره مسائل مربوط به حضور ایران در ژنو2 گفت: انتظار داشتیم ایران به‌صورت رسمی ژنو1 را بپذیرد و همواره موضع ما این بود که اگر ژنو قبلی را بپذیرند همانند دیگر دعوت شده‌ها می‌توانند حضور داشته باشند.

معاون وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این سؤال که معارضان سوری مخالف حضور ایران در ژنو بودند، پاسخ داد: اگر ایران ژنو1 را می‌پذیرفت به‌احتمال زیاد موضع معارضین متفاوت بود.

پترسون درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران گفت: اقدام بزرگی صورت گرفت، جان کری مستحق شایستگی زیادی است چرا که وی کاری را پیش برد که هیچ‌کس طی دهه اخیر نتوانسته بود؛ صلح در خاورمیانه، وی موضوع سلاح‌های شیمیایی سوریه را حل و فصل کرد، و در مورد ایران نیز از زمان انقلاب تبدیل به معضلی شده بود و کری کار قابل توجه و بزرگی را پیش برد.

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: