تدبیر24: با آغاز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رئیس جمهور در مجلس گمانه زنی های برای برخی جانشینان این وزرا که در پست های مختلف کشوری حضور دارند آغاز شده است و برخی چهره های و گزینه ها برای جانشینی مردانی که قرار است راهی پاستور شوند نهایی هم شده است .
به گزارش خبرنگار ما یکی از نهادهای مهمی که نفر شماره یک آن اکنون در آزمون مجلس برای گرفتن رای اعتماد قرار گرفته دیوان محاسبات کشور است . این نهاد که مستقیماٌ زیر نظر مجلس شورای اسلامی قرار دارد وظیفه نظارت بر همه فرآیندهای مالی کشور و به عنوان بازوی نظارتی مجلس نقش مهمی در پیشگیری از تخلفات مختلف مالی در سازمان ها را بر عهده دارد . عبدالرضا رحمانی فضلی رئیس فعلی این دیوان که سال گذشته با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای دومین بار به ساختمان حاشیه بزرگراه کردستان رفت این روزها از سوی دکتر روحانی به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت کشور معرفی شده است و با توجه به نزدیکی اش به جناح اصولگرایان معتدل پیش بینی می شود با رای بالا به ساختمان میدان فاطمی عزیمت کند .
حضور رحمانی فضلی تا چند روز آینده در عرصه وزارت قطعی می شود و اگر رحمانی فضلی بتواند نظر اعتماد نمایندگان را جلب کند تعیین جانشین وی یکی از دستورکار های مهم نمایندگان محسوب می شود . انتخاب رئیس دستگاه حساس دیوان محاسبات به دلیل نظارت مستقیم روی فعالیت ها و حسابرسی های سازمان های کشور بسیار مهم است و نمایندگان باید این را بدانند که باید در کوتاه ترین فرصت ممکن جانشین رحمانی فضلی را مشخص کنند . البته وزیر پیشنهادی کشور در دوران عملکرد خود در دیوان نقش پررنگی در افشاء فساد و عملکردهای اشتباه دولت نهم و دهم داشت و به نظر می رسد همین امر نیز وظیفه رئیس بعدی را سنگین تر می کند .
اما چه کسانی برای حضور در این سمت مطرح شده اند :
دکتر محمد علی عبدالله زاده
نماینده فعلی مردم طبس در مجلس شورای اسلامی که عضویت کمیسیون برنامه و بودجه را هم در کارنامه کاری خود دارد یکی از اصلی ترین گزینه های ریاست دیوان محاسبات کشور است . وی پیش از حضور در مجلس در سمت مدیرکل بخش های مختلف دیوان محاسبات حضور و ریاست شوراهای راهبری این نهاد را بر عهده داشته است . به دلیل همین سابقه و حضور در کمیسیونی که خود ریاست دیوان را برای رای نمایندگان به صحن علنی معرفی می کند و از سوی دیگر رابطه تنگاتنگ با رئیس قبلی، عبدالله زاده یکی از مهم ترین گزینه های حضور در دیوان است .
دکتر محمد حسن پیرزاده
قاضی پرسابقه دستگاه قضایی کشور که مدیرکلی اجرای احکام دیوان عدالت اداری را هم بر عهده داشته است دیگر گزینه احراز ریاست این نهاد قوه مقننه است . پیرزاده که در انتخابات مجلس نهم هم شرکت کرده بود از حوزه شیروان نفر دوم شد . این فرد شناخته شده در قوه قضائیه و مقننه یکی از گزینه های مورد قبول علی لاریجانی نیز هست .
امین حسین رحیمی
دادستان فعلی دیوان محاسبات که این روزها در راهروهای مجلس نیز بیشتر رویت می شود یکی از گزینه های جانشینی رحمانی فضلی است . وی که سابقه نمایندگی از حوزه انتخابیه ملایر را هم در رزومه کاری خود دارد در صورت انتصاب به ریاست دیوان محاسبات ممکن است پیرزاده را به عنوان دادستان جدید در کنار خود ببیند .
گفتنی است رئیس دیوان محاسبات با معرفی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به صحن علنی و با رای مستقیم نمایندگان خانه ملت انتخاب می شود .