ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۶۹۴
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۷

هیچ توافقی با ایران حاصل نشده

روسیه اعلام کرده است که تاکنون هیچ توافقی با ایران برای جایگزین کردن تحویل سیستم دفاع موشکی "آنتِی-۲۵۰۰" به جای سامانه دفاع موشکی "اس-۳۰۰" حاصل نشده است.

روسیه اعلام کرده است که تاکنون هیچ توافقی با ایران برای جایگزین کردن تحویل سیستم دفاع موشکی "آنتِی-۲۵۰۰" به جای سامانه دفاع موشکی "اس-۳۰۰" حاصل نشده است.

آناتولی ایسایکین مدیر عامل کمپانی انحصاری صادرات و  واردات تسلیحات و تجهیزات نظامی موسوم به "روس آبارون اکسپورت" سه شنبه، ۲۲ مرداد ماه اعلام کرد که هنوز توافقی برای تحویل سامانه ضد موشکی "آنتِی-۲۵۰۰" به ایران وجود ندارد.

 

به گزارش اسیت رادیو فردا(Radio Farda)، وی در گفت‌وگو با خبرگزاری اینترفکس روسیه گفت که صحبت درباره جایگزین کردن سیستم دفاعی "آنتِی-۲۵۰۰" با "اس-۳۰۰" مشکل است و تنها زمانی می‌توان در خصوص این موضوع صحبت کرد که یا قراردادی موجود باشد، یا قرار باشد که قراردادی به امضا برسد.

قرارداد تحویل سیستم‌های موشکی پدافند هوایی "اس-۳۰۰" روسیه به ایران در اواخر سال ۲۰۰۷ میلادی امضا شد و قرار بود روسیه ۵ سامانه را به ارزش حدود ۸۰۰ میلیون دلار به ایران تحویل دهد.

اما دولت مسکو ۷ اکتبر ۲۰۱۰، بعد از تصویب قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران در ژوئن این سال اعلام کرد که این قرارداد را بصورت یکطرفه لغو کرده است.

ایران در واکنش به لغو این قرارداد علیه "روس آبارون اکسپورت" به دادگاه بین‌المللی داوری ژنو در سوئیس شکایت کرده و خواستار دریافت غرامت ۴ میلیارد دلاری شده است.

ایران قبلا گفته بود که سیستم "آنتِی-۲۵۰۰" با تجهیزات دفاعی کشور همخوانی ندارد و  مصراً خواستار تحویل سامانه "اس-۳۰۰" بود.

منبع:جام
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: