تدبیر24 : با آغاز مراسم رای اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه یازدهم، صدا و سیما که ظاهرا در دوره انتخابات اخیر تلاش کرده است کمی از عقب ماندگی های خود را جبران کرده و به استانداردهای روزآمد نزدیک شود پخش مستقیم مذاکرات صحن علنی مجلس در موافقت و مخالفت با وزرا را در دستور کار خود قرار داد و پخش برنامه های عادی شبکه خبر در روز را هم به حالت تعلیق در آورده است .
اگرچه این اقدام صدا و سیما باید مدت ها پیش صورت می گرفت و حداقل نه در همه جلسات علنی بلکه جلسات مهمی همچون سوال از وزرا، استیضاح، سوال از رئیس جمهور پخش تلویزیونی آن در دستور کار قرار می گرفت تا مردم از نزدیک با عملکرد نمایدگان خود آشنا شوند چرا که پخش رادیویی تا این حد نمی تواند پشت پرده ها را آشکار کند . از اقدام خوب رسانه ملی که بالاخره مردم کشور را بعد از مدت ها محرم حساب کرد که بگذریم موضوعی که بسیار مهم جلوه می کنداین است که مردم برای اولین بار توانستند به عنوان کسانی که با رای خود 290 نماینده را روانه صندلی های سبز بهارستان کردند بر روی عملکرد آنان نظارت کنند .
از مدت ها پیش و شاید از همان اسفند سال 90 که مجلس نهم روی کار آمد همه می دانستند که نقطه اوج و تبلور این دور از مجلس در روزهای رای اعتماد به کابینه یازدهم خواهد بود و به خصوص پس از انتخابات حماسی 24 خرداد مردمی که با برگ برگ رای خود پایان افراط و آغاز اعتدال را فریاد زده بودند منتظر ماندند تا عملکرد نمایندگان خود را نیز در همراهی با این راه اعتدالی ببینند اما آنچه که در این دور روز از گیرنده های تلویزیونی مشاهده شد امید برخی از از مردم حوزه های مختلف انتخابیه را به یاس تبدیل کرد.
برخی از نمایندگان مجلس که باید عصاره فضائل ملت باشند در این دو روز ثابت کردند نه تنها از کوچک ترین شایستگی برای نمایندگی ملت سرافراز ایران برخوردار نیستند بلکه باید به فکر رفتن به یک دوره اخلاق و باز آموزی شئون اولیه سیاست ورزی باشند . مردم در این دو روز به خوبی دیدند که بعضی ها معنی دفاع از حقوق شان را در توهین و بی ادبی و تخریب و دروغ پردازی می بینند در حالی که این موضوع با اساس هویت نمایندگی در تعارض است . هر چند ممکن است عده ای قلیل که آن هم بیشتر به گروهک پایداری نزدیک هستند عامل روی دادن این مسائل در مجلس باشند اما باید به خوبی به یاد داشته باشیم که حتی یک نفر هم از این دست چهره مجلس را از بین می برد .
البته چهره این دو روز مجلس به توهین و تخریب و دروغ نگذشت بلکه مردم از نزدیک دیدند که صحن مجلس بیشتر به یک کلاس اول ابتدایی شبیه است تا محلی برای ایده پردازی و نقد و تفکر برای پیشرفت بهتر کشور . بسیاری نمایندگان نه تنها به بحث های تریبون مجلس که باید ملاک رای دادن آن ها بلاشد بی توجه هستند بلکه به آسودگی به گعده های شوخی وخنده، یا مطالعه رسانه ها و حتی خواب نیم روزی می پردازند در حالی که شاید در طول 4 سال مجلس نهم این روزها مهم ترین روزهای مجلس باشد . به راستی آیا زیبنده مجلس ایران است که رئیسش در مقابل میلیون های بیننده داخلی و خارجی بارها نمایندگان را خطاب کند که در جای خود بنشینند یا داد و بیداد نکنندو یا در رای گیری الکترونیکی شرکت کنند؟
ادبیات دون از شان این نهاد مهم کشور هم معضل دیگری است . این که نماینده حق دارد در خصوص هر موضوعی صحبت کند درست ایت اما دادزدن ،هتاکی و . . . تنها هویت قوه مقننه را از بین می برد . مردم متاسفانه دیدند از همین جایگاه مردی از جنس خودشان قوم لر را مورد تهمت و تمسخر قرار داد و برای همیشه نزد این مردمان منفور شد . از همین تریبون تهمت ها و تخریب هایی که وزرای جدید دولت زده شد که صرفا بر اساس شنیده ها بود و بالاخره عقده های سیاسی عده ای که از رای نیاوردن هم فکرانشان به شدت عصبانی بودند به از بین بردن آبروی مجلس تبدیل شد.
به نظر می رسد مردم در ادامه تغییری که در فضای اجرایی کشور پدید آورده اند در سال 94 نیز باید امتداد اعتدال را روانه هرم بهارستان کنند و با انتخاب افرادی فکور دانشمند و کارکرده مانع از این شوند که راس امور کشور در دست برخی افراد نالایق باشد .