ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۹
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۱

روحانی می خواهد بخشی از تحریم ها برداشته شود

این دیپلمات غربی می گوید : روحانی علاقه خاصی به پرونده هسته‌ای دارد و آن را هم به خوبی می‌شناسد؛ چون برای کارش اهمیتی حیاتی دارد. . .

خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات ارشد غربی نوشت که کشورهای عضو گروه 1+5 که طرف مذاکرات بر سر برنامه هسته ای ایران هستند، به امکان رسیدن به توافقی با دولت آتی حسن روحانی بر سر برنامه هسته ای امیدوار اند.



به گزارش رویترز به نقل از یک دیپلمات ارشد غربی که نخواسته نامش فاش شود نوشت که کشورهای های غربی عضو 1+5 به حسن روحانی امیدوار اند چرا که روحانی برای عمل به وعده های انتخاباتی اش و نیز برای جلوگیری از افول محبوبیت خود در ماه های آتی نیازمند گشایشی نسبی در فضا و شرایط اقتصادی ایران و راهکار او برای این کار برداشته شدن بخشی از تحریم ها است.

این دیپلمات غربی می گوید احتمالا دولت روحانی به دلیل نگرانی از اوضاع و احوال منطقه و جلوگیری از کشیده شدن بحران هایی چون جنگ سوریه و اوضاع مصر به ایران، تمایل بیشتری خواهد داشت تا با غرب بر سر برنامه هسته ای کنار بیاید.

وی می افزاید دولت روحانی با شعار ترمیم اقتصاد ایران روی کار آمده و از این جهت در ماه های آتی تحت فشار خواهد بود.

این دیپلمات غربی می گوید :" ما دولت جدید ایران را با اقداماتش مورد قضاوت قرار خواهیم داد. انتخاب روحانی می تواند فرصت جدیدی باشد و ما انتظار داریم در لحن گفتگوی ایران شاهد تغییر باشیم."

وی  افزود: "روحانی علاقه خاصی به پرونده هسته‌ای دارد و آن را هم به خوبی می‌شناسد؛ چون برای کارش اهمیتی حیاتی دارد."

در هفته گذشته دیپلمات های گروه 1+5 اعلام کردند که این گروه مشتاقانه منتظر تیم جدید ایران برای ادامه مذاکرات هسته ای است .بنا به اعلام این دیپلمات غربی کشورهای 1+5 می خواهند پیش از برگزاری نشست سالانه مجمع عمومی ملل متحد در نیویورک، گفتگوهای خود با تیم جدید مذاکره کننده ایران را از سربگیرند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: