ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۱۹۰۲۸
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۰
دکتر علی قنبری اقتصاددان و استاد دانشگاه

رسالت بزرگ وزارت نفت

بايد تمام تلاش خود را به كار ببنديم تا با توجه به فضاي جديد به وجود آمده، در زمينه نفت و گاز جزو كشورهاي برتر دنيا شويم تا از اين طريق اقتصاد كشور را متحول كرده و در مسير توسعه يافتگي گام هاي بلندي برداريم...
تدبیر24: يكي از اشكالات عمده يي كه در سيستم فروش نفت ايران و شركت نفت وجود دارد، خام فروشي است و متاسفانه اين امر موجب متضرر شدن كشور ما مي شود. به اين دليل كه ارزش افزوده قابل توجهي ايجاد نمي شود و نفت خام كه حامل ارزش هاي فراواني است با قيمت ارزان فروخته مي شود. بنابراين اقتضاي زماني ايجاب مي كند كه متناسب با شرايط روز و پيشرفت زمان و نياز دنيا در مورد ماده پرارزش نفت و فروش آن تصميم گيري كنيم و مدل هاي جديدي را متناسب با نياز كشورمان مد نظر قرار دهيم. به خصوص امروزه كه ما به سرمايه گذاري بيشتري نياز داريم بايد بتوانيم در قالب قراردادهاي جديد وارد تعامل با دنيا شويم. امروز به اين نتيجه رسيده ايم كه سيستم خام فروشي كاملاكهنه و مطرود است و نمي تواند به نيازهاي امروز جامعه ما پاسخ دهد. پس بايد به دنبال روش هاي نو و سرمايه گذاري جديد و باارزش افزوده بيشتري باشيم. يكي از آن روش ها در شرايط فعلي كه دچار تحريم و عدم سرمايه گذاري كشورهاي دنيا در ايران هستيم مي تواند سيستم فرمول «باي بك» باشد. يعني شركت هاي عمده دنيا با ايران قرارداد ببندند و در قبال آن سرمايه گذاري كنند و در طول يك زمان مشخص، هزينه هايي كه انجام مي دهند را از محل محصول برداشت شده بردارند و اگر بتوانند نسبت به توسعه معادن اقدام كنند و از تكنولوژي هاي جديد استفاده كنند. در حال حاضر تكنولوژي اي كه در سيستم نفت كشورمان وجود دارد خيلي قديمي است، در حالي كه اگر متناسب با شرايط روز دنيا از تكنولوژي هاي جديد در بحث اكتشاف و بهره برداري استفاده كنيم بسيار به نفع كشور و اقتصادمان خواهد بود. بنابراين احساس مي شود كه امروز زمان آن رسيده كه نسبت به روش هاي كهنه سرمايه گذاري تجديدنظر كنيم و اين رسالت بزرگ برعهده وزارت نفت است كه از بيت المال و منابعي كه متعلق به همه مردم است به خوبي صيانت كند و در عين حال از روش هايي كه منجر به از بين رفتن منابع مي شود و هزينه هايي را كه به وزارت نفت تحميل مي شود جلوگيري كند و به اين شكل كارآيي را در سيستم اكتشاف بالاببرد. بنابراين زمان آن رسيده كه وزارت نفت با وجود شرايط جديد و زمينه هاي مثبتي كه پس از روي كار آمدن دولت يازدهم به وجود آمده است، در اين عرصه ها اقدام شايسته را انجام دهد. قطعا سيستم جديد مي تواند بهره وري را بالابرده و درآمدهاي بيشتري را نصيب كشور كند و طبيعتا اين امر موجب رونق اقتصادي مي شود و خواهد توانست از ثروت هاي آينده كشور صيانت كند، ثروتي كه متعلق به نسل هاي آينده ايران است. ضمن اينكه مي تواند قطعا منابع ارزي كشور را بالاببرد و نسبت به سرمايه گذاري در زيرساخت ها استفاده بيشتري كرده و اشتغالزايي را در جامعه افزايش دهد، توسعه را در جامعه تسريع بخشد و زمينه ساز پيشرفت كشور را فراهم كند. شرايط جديد قراردادهاي نو بايد با توجه به حجم بالايي كه اقتصاد ايران در زمينه ذخاير نفتي و گازي دارد ايجاد شود. يعني بايد به اين نكته توجه داشت كه ايران دومين كشور ذخاير نفتي دنيا با بيش از 150 ميليارد بشكه نفت و دومين ذخاير اشباع شده گازي در دنيا را در اختيار خود دارد. نفت نعمت بسيار گرانبهايي است بنابراين بايد تمام تلاش خود را به كار ببنديم تا با توجه به فضاي جديد به وجود آمده، در زمينه نفت و گاز جزو كشورهاي برتر دنيا شويم تا از اين طريق اقتصاد كشور را متحول كرده و در مسير توسعه يافتگي گام هاي بلندي برداريم.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: