آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 15
کد خبر: ۱۹۰۶۷
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۶

«دو گور دو پا»کجاست؟

اثر بی‌نظیر دو گور دو پا در نزدیکی روستای شوش شهرستان باشت قرار دارد، هنگام عبور از جاده اصلی گچساران به بابامیدان این اثر برجسته به چشم دیده می‌شود.
تدبیر24:  یکی از آثار بی‌نظیر تاریخی شهرستان باشت دو ستون سنگی معروف به دو گور دو پاست که تاکنون ناشناخته مانده است. این اثر تاریخی در سال 1379 به شماره 2985 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
 
سیدحمید موسوی اصل مسئول روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه کهگیلویه در این باره گفت: این ستون‌ها که از سنگ آهک و شیری رنگ و یکپارچه‌ای تراشیده شده‌اند به احتمال فراوان میل استودان هستند و درگذشته آتشدان بودند و در شب کاروانان و مسافران سرگردان را در مسیر راهنمایی می‌کردند.
 
موسوی اصل خاطرنشان کرد: این ستون‌های سنگی تقریبا سالم و همچنان پا برجاهستند و بر بالای تپه‌ای مشرف به دو روستای شوش سفلی و ده کند قرار دارد و ستون‌هایی که در فاصله 50 سانتی‌متری از هم قرار دارند و ستون شرقی دو متر و ستون غربی 190سانتی‌متر است.
 
وی ادامه‌داد: حریم این اثر همه تاریخی از سوی اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان تعیین شده و مورخان، محققان و گردشگران زیادی هرساله از آن دیده می‌کنند و مطالعات علمی و تحقیقی از آن دارند.
 
مسئول روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: بنا به روایتی این دو ستون باقی ماندهٔ آتشکده‌ای است که به قبل از اسلام تعلق دارد.
 
موسوی اصل عنوان کرد: بررسی‌های مقدماتی و اولیه نشان می‌دهد که فضا و شکل عمومی این ستون‌های سنگی به ستون‌های سنگی معابد مهری و میترائیسم (مانند ستون‌های خورهه) شباهت نسبی دارند.
 
وی اضافه کرد: اثر نیازمند مبرم حفاظت و بررسی‌های باستان‌شناسی است.
 
در هفت کیلومتری شهر باشت و در مجاورت روستاهای ده‌کند و شوش دو ستون سنگی معروف به "دو گور دو پا" وجود دارد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: