وحید شایگاننژاد اظهار داشت: بیماری دویک اگر چه در بسیاری از مواقع با بیماری ام اس اشتباه گرفته میشود اما این دو بیماری متفاوتند که با شیوه های مختلف درمان میشوند.
وی بیان داشت: با توجه به نژاد قفقازی ایرانیها و شباهت نژادی با اروپاییها سبب شده که روند بیماریها در این دو نژاد مشابه با یکدیگر شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان ابراز داشت: شیوع بیماری دویک در آسیای جنوب شرق بسیار بالا است و بر عکس مسیر این بیماری در امریکای غربی، اروپا و ایران کم است.
وی گفت: از حدود سال ۲۰۰۵ بیماری دویک یک نوع از بیماری ام اس شناخته میشد و درمانهای روتین بیماری اماس را روی بیماران دویک انجام میدادند.
بیماری دویک در زنان اصفهانی بیش از مردان است
شایگاننژاد با بیان اینکه از حدود هشت سال پیش با انجام آزمایش خون در دنیا و تشخیص بیماری دویک درمان آن امکانپذیر شده است، گفت: درمان بیماران مبتلا به دویک در ایران از پنج سال گذشته آغاز شده است.
وی با بیان اینکه آمار دقیقی از مبتلایان به بیماری دویک در کشور وجود ندارد، گفت: جمعیت مبتلایان به دویک به کمتر از یک درصد میرسد.
شایگاننژاد نسبت جمعیت بیماران دویک به ام اس را یک به ۱۰۰ دانست و افزود: در مقابل هر صد بیمار مبتلا به ام اس در کشور یک نفر مبتلا به دویک است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه بیماری دویک داروهای خاص خود را دارد و اگر درمان بیماران ام.اس روی بیماران دویک انجام شود ضمن اینکه بیماری آنها را بهبود نمیبخشد به طور قطع عوارضی را هم برای آنها به همراه دارد، اظهار داشت: بیماری دویک یک بیماری خود ایمنی و عصبی است که درمان قطعی ندارد .
شایگان نژاد گفت: در بیماری دویک برخلاف بیماری ام.اس تنها چشم و نخاع درگیر میشود در صورتی که بیماری ام اس علاوه بر چشم و نخاغ سبب تحلیل مغز بیمار شده به همین دلیل ام.ار.ای این بیماران متفاوت از یکدیگر است.
منبع: مهر