تدبیر24 : امام علی(ع) انحطاط و سقوط جوامع و دولتها را در چهار چیز دانسته است که عبارتند از: ضایع کردن اصول و دستورهای اصلی، پرداختن به مسائل فرعی و جزیی، مقدم داشتن فرومایگان و اراذل و عقب راندن شایستگان و افراد بافضیلت. نيروي انساني کارآمد در يک کشور جزو سرمايههاي ارزشمند آن کشوربشمار ميآيد اساسا "سرمايه دانش " از "سرمايه توليد" بسيار مهمتر است.بعدازحماسه 24خردادوحضورچشمگیروحماسی ملت ایران درپای صندوقهای رای وحمایت یکپارچه ازکاندیدای دولت تدبیروامیدوپیروزی دکترروحانی باشعارهای معقولانه انتظار براین بود و است که همه دستگاه هاو نهادهای قانونگذاری واجرایی کشور دولت منتخب را همراهی تا کشتی بحران زده کشور به ساحل آرام و نجات بخش هدایت گردد.باگذشت کمتراز6ماه عمر دولت کنونی و انجام اقدامات اساسی و تاثیرگذار در زمینه های مختلف سیاسی و اقتصادی همانند شاهکار ژنو،ثبات اقتصادی در بازار و.....کینه ورزان بی دلیل وجنجال گر به بهانه هایی واهی برکوس مخالفت کوبیده وکارشکنی سیاسی را ازبدو خدمت دولت آغازکرده و بامقایسه قرارداد ژنوبا عهدنامه ترکمانچای و طرح آن در رسانه ها و تریبونهای محفلی سعی در انحراف افکارعمومی داشته که دراین میان دکتر روحانی باطرح این موضوع که چرا بیسوادان با سکوت متخصصان وکارشناسان باید درمحافل حزبی اقدامات سیاسی وبین المللی دولت رانقدکنند مایه آشفتگی وسردرگمی سیاسی آنان رافراهم آورد.چنانچه برهمگان بخصوص روزنامه نگاران واصحاب رسانه محرز است عدم همراهی رسانه ملی باسیاستهای دولت بخصوص اقدامات دیپلماسی و روابط بین الملل است که باتفسیرهای افراطی وگاها غلط انداز مایه تعجب وشگفتی اهل فن گردید.آنچه باعث طرح این نوشتارگردید پخش خبر نوع پوشش دکترمحمودسریع القلم استاد ممتازعلوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی ونظریه پرداز بیتای توسعه درکنفرانس داووس سویس دررسانه ملی بودکه ازسه وجه قابل بررسی است:
1- بدون شک دکترسریع القلم یکی ازاستادان بنام درحوزه علم سیاست و روابط بین الملل درکشور محسوب می گردد که دارای تالیفات متعدد در بخش توسعه واصول سیاست خارجی است. دکترآشنا مشاور رسانه ای رییس جمهور با تجلیل از دکتر سریع القلم معتقداست: بسیاری از اساتید و کارشناسان خبره کشور در حوزه روابط بین الملل افتخار شاگردی ایشان را داشته اند و طی ده سال گذشته، ایشان به عنوان شخصیت حقیقی و علمی خود همواره به اجلاس داووس دعوت می شده است و در آنجا با زبان بین المللی جهان پسند از منافع ملی کشور دفاع می کرده و در سفر امسال نیز ایشان نه جزو همراهان رئیس جمهور بوده و نه در اقامتگاه رئیس جمهور حضور داشته و همانند سالهای قبل، خود به عنوان یک چهره علمی در این اجلاس شرکت کرده است. اما نکته قابل تامل آنکه رسانه ملی بدون بهره مندی از توان و استعداد فکری این اندیشمند و با وجود تکذیب مقامات مسئول همچنان برنوع پوشش وی زوم نموده و ایشان را مشاور روابط بن الملل رییس جمهور لقب داده است و تابدانجا پیش رفت که گویی کراوات یک نماد ضد دینی و ضد ملی است که هر کس از آن استفاده نمود باید محاکمه و مواخذه گردد غافل از آنکه بیشتر جراحان ،متخصصان، اساتید، تجار و....در سمینارهای بین المللی از کراوات استفاده می کنند. ضمن آنکه ایشان درسخنانی عالمانه و نیکو اعلام کردندکه سیاست را باید از خیابان ها جمع کرد که باز صداوسیما با پخش گزارش تحصن تاکسیرانان کرمانشاه موضوع علمی ودانشگاهی را به خیابان ها کشاند. و در این بار همچنان دکتر آشنا می گوید: صداوسیما خود را مدعی نظارت بر همه قوا و کشور می داند، اما خود به نظارت تن نمی دهد.
2- شاید برخی از خوانندگان این نوشتار با نام پروفسور حمید مولانا آشنا باشند. استاد و رییس ارتباطات دانشگاه جرج واشنگتن و شهروند ایالات متحده در زمان دولت احمدی نژاد که با طرح نظریه های همسو با وی و عضویت درکسوت مشاور رییس جمهور با تاسیس نهادی غیردولتی تحت عنوان موسسه مولانا سالانه از اعتبار میلیاردی در راستای سیاستهای دولت گذشته از بیت المال این کشور بهره مند می گردید. ایشان در سفرهای خارجی همیشه با کراوات ظاهر می شدند بدون آنکه صداوسیمای ما هرگز از این موضوع گزارش تهیه کرده باشد.
3- از شخصیتهای برجسته ملی و صاحب نام که کراوات استفاده می کردند میتوان به افرادی چون پروفسور سمیعی، پروفسور حسابی ،دکتر الهی قمشه ای ،دکتر شریعتی،دکتر فاطمی،دکتر مصدق و..... نام برد. آیا می توان بدون توجه به اندیشه ها، آثار، نظریات فکری فقط صرفا به علت نوع پوشش گزارش مغرضانه پخش نمود ؟ چه نیکو گفت استاد سخن سعدی :