ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۹۴۴۷
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۱
عضو شورای شهر تهران:

برای نظارت بر عملکرد شهرداری امکانات کافی نداریم

بسیاری از کارهایی که شهرداری تهران انجام می‌داد، نه در برنامه پیش‌بینی شده بود و نه در بودجه سالانه. به عبارت دیگر شهرداری پس از زخمی کردن و عملیاتی کردن کار‌ها
تدبیر24: بسیاری از کارهایی که شهرداری تهران انجام می‌داد، نه در برنامه پیش‌بینی شده بود و نه در بودجه سالانه. به عبارت دیگر شهرداری پس از زخمی کردن و عملیاتی کردن کار‌ها به سراغ شورا آمده و مصوبه آن را از شورا دریافت می‌کرد.

شهرداری تهران مجموعه بزرگی است که به خاطر گستردگی خود به دولت مجزا مشهور است. دولتی که بسیاری از عملکرد‌های پولی و مالی آن مورد انتقاد فراوان کار‌شناسان مربوطه بوده و در عین حال تراکنش مالی آن شاید از چندین وزارتخانه هم بیشتر باشد. به همین دلیل شهروندان نیز انتظار دارند که اعضای شورای شهر نظارت جدی‌ای بر عملکرد شهرداری تهران و نحوه مدیریت مالی محمدباقر قالیباف در این نهاد مهم داشته باشند تا تخلفات در این مجموعه بزرگ به حداقل ممکن برسد. در همین رابطه سلام نو گفتگویی با یکی از اعضای شورای شهر تهران انجام داده که در ادامه می‌خوانید:

غلامرضا انصاری با اشاره به وجود مجموعه‌ای از بی‌برنامگی‌ها به گفت: شهرداری تهران در گذشته اصلا برنامه‌ای برای اجرا نداشت. برای برنامه اول که در شورای سوم تصویب شد، حتی استفاده از نام برنامه هم برای آن با ارفاق می‌تواند صورت بگیرد. در حقیقت در این برنامه یک سری ایده‌آل‌ها و سرفصل‌هایی مشخص شده بود که باید انجام شوند. بسیاری از کارهایی که شهرداری تهران انجام می‌داد، نه در برنامه پیش‌بینی شده بود و نه در بودجه سالانه. به عبارت دیگر شهرداری پس از زخمی کردن و عملیاتی کردن کار‌ها به سراغ شورا آمده و مصوبه آن را از شورا دریافت می‌کرد.

اختیارات عضو شورا در حد شهردار ناحیه هم نیست

این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: ما در آغاز کار شورای چهارم با حجم فراوانی از کارهای انجام نشده و همچنین برنامه دوم و بودجه سال ۱۳۹۳ شهرداری روبرو هستیم و این در حالیست که هنوز ساختار شورا به شکل حقوقی و قانونی شکل نگرفته است. امکاناتی هم که در اختیار یک عضو شورا قرار دارد، حتی در حد اختیارات یک شهردار ناحیه هم نیست. همچنین ما از لحاظ امکانات اداری و کار‌شناسی از کمترین بضاعت برخورداریم.

انصاری افزود: شورای شهر هم اکنون به دنبال تاسیس مرکز مطالعات شهری شورا است و این موضوع از مصوبات جدی ما می‌باشد. اگر به یاری خداوند موفق به تاسیس آن شویم، می‌توانیم به صورت آنلاین ارتباط تنگاتنگی با کار‌شناسان و متخصصان مربوطه ایجاد کنیم و با این کار علاوه بر آن که می‌توانیم برنامه‌ها و نظرات کار‌شناسان را دریافت کنیم، توان ارائه برنامه‌ها و مصوبات شورا به این کار‌شناسان را هم خواهیم داشت.

معاونت و کمیسیون نظارت ایجاد کرده‌ایم

غلامرضا انصاری در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه شورا برای نظارت بر عملکرد‌ شهرداری تهران گفت: در شورای چهارم برای اولین بار معاونت نظارتی شورا شکل گرفته است. هم چنین شورای شهر یک کمیسیون نظارتی را در شورا پیش بینی کرده تا بحث نظارت بر عملکرد شهرداری را جدی‌تر بگیرد. البته ما در معاونت نظارت و همچنین کمیسیون نظارت که از مصوبات شورا هستند و برای نظارت بر کار شهرداری شکل گرفته‌اند، از امکانات کافی برخوردار نیستیم و این موضوع کار ما را دشورا کرده است

وی در ادامه توضیح داد: شورای شهر در طول سال‌های گذشته حتی نتوانسته، ساختمانی در شان شورای شهر دریافت کند، تا بتواند جلسات علنی و کار‌شناسی و عمومی خود را در این ساختمان برگزار کند. ساختمان فعلی شورای شهر هم که در آن قرار داریم، ساختمان شهرداری تهران است که در دو طبقه از آن شهردار تهران و دفتر وی مستقر است و در هفت طبقه دیگر نیز شورای شهر استقرار یافته است. بنابراین نبود امکانات در شورای شهر از مشکلات جدی ماست و متاسفانه با وجود آنکه این همه سال از عمر شورا می‌گذرد، هنوز نتوانسته‌ایم بودجه مستقلی برای خود دریافت کنیم.

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: