ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۱۹۶۰۷
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۰

ارتباط آلودگی هوا و چاقی

محققان موسسه مطالعات پزشکی مونترال IRCM در کانادا موفق به کشف ارتباط بین آلودگی هوا و چاقی شدند.
تدبیر24: این محققان با همکاری دکتر ژرومه روزین و همکارانش در دانشگاه برگن نروژ دریافتند برخی انواع ذرات آلوده کننده معلق در هوا با چاقی ارتباط دارند.

به گفته محققان به تازگی آلاینده های آلی پایدار ( POPS ) کشف شده است که سبب افزایش سرعت ابتلا به دیابت و چاقی در موش ها می شود.

این آلاینده ها، مواد شیمیایی ساخته شده به دست بشر هستند که در کشاورزی ، صنعت و کارخانجات تولید می شوند.

به گفته محققان با کنترل آلودگی در واقع می توان از بروز بیماری های قلبی عروقی و چاقی و نیز دیابت و فشار خون بالا جلوگیری کرد.

محققان می گویند این ذرات معلق در هوا ، قادرند روند ابتلا به چاقی را تسریع کنند و در نهایت ، ابتلای افراد به دیابت را افزایش دهند.

محققان IRCM در تلاش هستند تا راه های درمانی برای جلوگیری از عوارض چاقی برای افراد چاقی که سوخت و ساز بدنشان سالم است بیابند.

دانشمندان می گویند با کنترل آلودگی در جهان ، می توان خطر ابتلا به دیابت و چاقی را تا حد زیادی کاهش داد.

عوامل موثر در ایجاد چاقی شامل عوامل ارثی، پرخوری، کاهش سوخت و ساز بافت چربی، کاهش تولید گرما ، کاهش فعالیت جسمی بدون کاهش مقدار غذای دریافتی و مصرف برخی از داروها است.

شرح کامل نتایج این بررسی در نشریه Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: