ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۱۹۶۱۲
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۹
با رشد 60درصدی نسبت به پارسال

واردات برنج رکوردشکنی کرد

واردات برنج ایران در سال 1392 در حال رکوردشکنی بوده؛ به طوری که در 11 ماهه امسال واردات برنج با رشد نزدیک به 60 درصدی از مرز یک میلیون و 776 هزار تن گذشت.

تدبیر24: براساس تازه‌ترین آمار گمرک ایران در 11 ماهه امسال ارزش واردات برنج ایران با رشد چشمگیر 88.58 درصدی بالغ بر دو میلیارد و 93 میلیون دلار شد. برنج در 11 ماهه امسال از نظر ارزشی سهمی معادل 4.89 درصد از کل واردات کشور را به خود اختصاص داد.

هند با سهم 67.89 درصدی بزرگترین مبداء واردات برنج ایران در سال جاری تاکنون بوده است. پاکستان و امارات نیز به ترتیب با 8.79 و 8.75 درصد رده‌های دوم و سوم را به خود اختصاص دادند. سایر کشورها نیز سهمی معادل 14.57 درصد از واردات وزنی برنج ایران را در اختیار داشتند.

در بهمن ماه امسال هم واردات برنج از نظر وزنی با رشد 11.15 درصدی به 128.5 هزار تن و از نظر ارزشی با افزایش 44.98 درصدی به 161.9 میلیون دلار رسید. این ارقام نشان می‌دهد که واردات برنج از نظر ماه به ماه نیز رشد چشمگیری را نسبت به سال قبل تجربه کرده است.

به گزارش ایسنا، در همین حال به تازگی دبیر انجمن واردکنندگان برنج مطرح کرد که اگر به جای واردات بدون مطالعه برنج هندی از سوی شرکت بازرگانی دولتی، وزارت جهاد کشاورزی کار را به بخش خصوصی بسپارد شاهد نوسانات قیمت و مشکلات ناشی از واردات بی‌رویه نخواهیم بود.

به گفته مسیح کشاورز گردش مالی واردات برنج کشور سالانه بیش از دو میلیارد دلار است که اگر فقط 10 درصد از این گردش مالی به حوزه دانش فنی و تکنولوژی تولید برنج اختصاص یابد تحولی عظیم در این حوزه به وجود می‌آید و علاوه بر رشد کمی و کیفی تولید برنج داخلی، ایران حتی قادر است به صادرکننده برنج نیز تبدیل شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: