ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۹۶۴
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۴

تمجید محسن رضایی از وزیر خارجه جدید

دکتر محسن رضایی در جمعی از دانشجویان رشته روابط بین‌الملل، از محمد جواد ظریف گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه به عنوان یکی از قوی‌ترین دیپلمات‌های ایرانی یاد کرد که همواره دفاع از منافع ملی ایران را در ‌بیش از سی سال خدمت در وزارت خارجه سر‌لوحه کار خود قرار داده است

دکتر محسن رضایی در جمعی از دانشجویان رشته روابط بین‌الملل، از محمد جواد ظریف گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه به عنوان یکی از قوی‌ترین دیپلمات‌های ایرانی یاد کرد که همواره دفاع از منافع ملی ایران را در ‌بیش از سی سال خدمت در وزارت خارجه سر‌لوحه کار خود قرار داده است.

در این نشست، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت، با حضور ظریف در وزارت امور خارجه، منافع ملی ایران و ترویج ارزش‌های انقلاب اسلامی در محیط بین‌المللی با استفاده از مهارت‌های دیپلماتیک وی و همکارانش بیش از پیش تقویت خواهد شد، چرا که وی نسبت به اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی اعتقادات مشخص و ثابت شده‌ای دارد و ثبات او بر اصول انقلاب اسلامی در ‌این سال‌ها به اثبات رسیده است.

محسن رضایی افزود: ظریف با احاطه به مسائل بین‌المللی و همچنین شناخت موقعیت کنونی ایران در منطقه و جهان، به خوبی می‌تواند با کارکردی مناسب اعتبار جهانی و منطقه‌ای ایران را بهبود ببخشد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ابعاد گوناگون دیپلماسی در دنیای کنونی گفت: در جهان امروز در کنار دیپلماسی متعارف و مرسوم بین کشور‌ها، اینک این دیپلماسی عمومی، فرهنگی و نخبگان است که می‌تواند زمینه‌ساز نفوذ هر چه بیشتر یک کشور در بخش‌های ‌منطقه‌ای و بین‌المللی در جهان شود. محمد جواد ظریف با توجه به نفوذی که در محافل دیپلماتیک و آکادمیک دارد، می‌تواند بستر‌های لازم برای بهره‌برداری از دیپلماسی عمومی و نخبگان را برای ایران و ایرانیان فراهم کند.

دکتر رضایی همچنین در پاسخ به این ‌که نظر شما درباره دیگر اعضای کابینه چیست، گفت: افزون بر ظریف، سید محمود علوی و حسین دهقان هم از جمله وزرایی هستند که امتحان خود را در خدمت به انقلاب و نظام اسلامی پس داده‌اند.

وی اظهار امیدواری کرد، با حضور این دو چهره در وزارتخانه‌های حساس و کلیدی اطلاعات و دفاع، از یک سو توانمندی‌های دفاعی کشور روندی پرشتاب‌تر گرفته و از سوی دیگر، اشراف اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران در دنیای پیچیده کنونی، بیش از هر زمان دیگری ارتقا یابد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: