ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۹۶۴۶
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۶

فهرست دانشگاه‌های برتر جهان

وی اظهار کرد: انگلستان در این رتبه بندی بعد از آمریکا جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است، اما در رقابت با رشته های STEM (علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات) با سختی های زیادی مواجه است.
تدبیر24: براساس تازه ترین رتبه بندی نظام رتبه بندی QS، دانشگاه هاروارد در 11 رشته و MIT در 9 رشته در فهرست برترین دانشگاه های جهان قرار دارند.

دکتر مهراد، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و رییس مرکز منطقه‌یی اطلاع رسانی علوم و فناوری با اعلام این مطلب گفت: براساس نظام رتبه بندی QS که با ارزیابی دانشگاه های جهان در 30 رشته موضوعی انجام شده، دانشگاه آکسفورد در رشته های زبان و ادبیات انگلیسی، زبان های مدرن و علوم سیاسی و دانشگاه کمبریج در رشته تاریخ جزو برترین دانشگاه های جهان به حساب می آیند. دانشگاه کمبریج در انگلستان یکبار دیگر برتری خود را بر دانشگاه آکسفورد در مجموع 14 رشته نشان داده است.

از طرف دیگر، دانشگاه آکسفورد در 10 رشته موضوعی، مدرسه عالی اقتصادی لندن در سه رشته، دانشگاه ادینبورگ و انستیتو علوم تربیتی هر کدام در یک رشته از برترین دانشگاه های انگلستان محسوب می شوند.

وی اظهار کرد: انگلستان در این رتبه بندی بعد از آمریکا جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است، اما در رقابت با رشته های STEM ( علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات) با سختی های زیادی مواجه است.

مهراد ادامه داد: مدرسه علوم اقتصادی لندن در رشته جامعه شناسی، اقتصاد و مطالعات رسانه ها برترین دانشگاه انگلستان است. در حالی که دانشگاه ادینبورگ در رشته زبانشناسی و دانشگاه ردینگ در حوزه کشاورزی و جنگل برترین دانشگاه این کشور محسوب می شود. انستیتو علوم تربیتی نیز که به زودی با یونیورسیتی کالج لندن ادغام خواهد شد در رشته علوم تربیتی رتبه برتر دانشگاه های انگلستان را در اختیار دارد.

وی در زمینه رتبه بندی دانشگاه ها گفت: در حالی که آمریکا و انگلستان در جدول رتبه بندی مقام برتر دانشگاه های جهان را به خود اختصاص داده اند، موسسات آسیایی اکنون به ویژه در رشته های علوم و فناوری از بازیگران جهانی محسوب می شوند.

مهراد با بیان این که رشته های STEM در دهه گذشته موضوع رقابت جدی بین دانشگاه های مهم جهان است، اظهار داشت: هنگ کنگ، چین و کره جنوبی رقبای اصلی و جدی موسسات مهم آموزش عالی در ایالات متحده و انگلستان می‌باشند.

سرپرست ISC اظهار داشت: از 10 رشته موضوعی که دانشگاه های انگلستان در آن رتبه های مهم و قابل توجهی را در بین 200 دانشگاه ممتاز جهان به دست آورده اند، تنها دو رشته یعنی روانشناسی و محیط زیست در حوزه STEM قرار دارد.

در مقابل، در 10 رشته STEM، تعداد کمتری از موسسات آموزش عالی انگلستان جزو 200 دانشگاه برتر جهان محسوب می شوند که این رشته ها شامل کشاورزی، مهندسی شیمی، ریاضیات، مهندسی برق، علوم کامپیوتر، فیزیک، علم مواد، داروسازی، شیمی، و علوم زمین و دریاست. 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: