ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۹۹۴۹
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۱
دکتر احمد شیرزاد کارشناس مسائل هسته‌ای

مذاکرات کارشناسی، مذاکرات جزئی!

باید ساختار نیروگاه اراک به‌گونه‌ای طراحی شود تا امکان سوءتعبیر درباره آن وجود نداشته باشد چراکه ساختار فعلی نیروگاه اراک ساخته روس‌هاست و . . .
تدبیر24: مذاکرات کارشناسی ایران و کشورهای 1+5 که در چارچوب مذاکرات نهایی صورت می‌گیرد از امروز در وین به سرپرستی آقای بعیدی‌نژاد و نمایندگان 1+5 برگزار خواهد شد.‌ این مذاکرات در واقع مذاکرات فنی و کارشناسی و مقدمه‌ای است برای مذاکرات 26 تا 29 اسفند که در آن وزیر امور خارجه کشورمان، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مدیران سیاسی 1+5 حضور دارند. بعد از اینکه در مراحل اولیه مذاکرات روی کلیات نقشه راه بین طرفین توافق صورت گرفت اکنون درباره جزئیات مذاکرات بحث و تبادل‌نظر صورت خواهد گرفت و خواسته‌های جزئی‌تر و توافقات نهایی در این جلسات شکل خواهد گرفت.

البته به نظر می‌رسد این مذاکرات فنی و کارشناسی تاثیر چندانی بر کلیت سیاسی پرونده هسته‌ای کشورمان نداشته باشد و با اینکه صحبت در باره جزئیات زمانبر است و نیاز به کار کارشناسی و صرف فراوان وقت دارد اما مسیری که به جلو رفته دیگر به عقب بازنمی‌گردد و جای نگرانی درباره آسیب دیدن توافقات به دست آمده و موفقیت تیم مذاکره‌کننده کشورمان در مذاکرات کارشناسی وجود ندارد. مذاکراتی که به عنوان کارشناسی معرفی می‌شود احتمالا درباره بحث پیرامون تعداد سانتریفیوژها و تحقیقات ایران برای گسترش و توسعه سانتریفیوژ‌هاست.

از طرف دیگر درباره نیروگاه آب سنگین اراک هم بحث جدی بین طرفین وجود دارد. در عرف بین‌الملل نیروگاه‌های آب سنگین نیروگاه‌ها محل بحث بوده است. همواره با دیده تردید به این نیروگاه‌ها نگریسته می‌شود. بنابراین باید ساختار نیروگاه اراک به‌گونه‌ای طراحی شود تا امکان سوءتعبیر درباره آن وجود نداشته باشد چراکه ساختار فعلی نیروگاه اراک ساخته روس‌هاست و به شکل قدیمی ساخته شده و فعالیت‌های صلح‌آمیز کشورمان را در مظان شک و تردید قرار می‌دهد. در مقابل ایران نیز خواسته‌هایی برای تنظیم جدول زمانبندی تحریم‌های اعمال شده علیه کشورمان دارد و مردم ایران منتظرند تا هر چه سریع‌تر سایه شوم تحریم‌ها از سر اقتصاد و سیاست ایران برداشته شود.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: