ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۰۲۱۵
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۰
رسانه‌هاي داراي دژ پولادين همچنان به كارشان ادامه مي‌دهند!

موشک باران رسانه ای علیه رئیس جمهور

روحانی :نام افراد مفسد و ویژه‌خوار نباید در جیب رییس دستگاه اجرایی کشور باشد بلکه باید بر سر زبان و بیان خبرنگاران باشد. کیهان :روحاني در جاده يك طرفه منتقدان را زير گرفت!

تدبیر24 : ظهر شنبه رييس جمهور در اختتامیه بیستمین جشنواره ملی مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی که در تالار وحدت برگزار شد حضور يافت و در سخناني به جايگاه و اهميت رسانه و آزادي بيان در مطبوعات پرداخت و از برخي برخوردها با رسانه‌هاي همسو با دولت انتقاد كرد، سخنان رييس جمهور گرچه با استقبال اغلب روزنامه‌نگاران و خبرنگاران رسانه‌هاي مختلف روبه‌رو شد، اما ظاهرا به مذاق جريان رسانه‌اي خاص خوش‌نيامد و سردمداران اين جريان به هجمه عليه اين سخنان پرداختند.

به گزارش خبرنگارتدبیر24، حسن روحاني در جايگاه عالي‌ترين شخصيت اجرايي كشور و شخص دوم نظام مهمان مراسم اختتاميه بیستمین جشنواره ملی مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی بود، فارغ از اينكه اين حركت رييس دولت اعتدال نشانه ارزش و جايگاه رسانه در نزد دولت تدبير و اميد محسوب مي‌شود، سخنان وي نيز با استقبال گسترده از سوي طيف‌هاي مختلف خبرنگاران و روزنامه‌نگاران روبه‌رو شد، وي در هنگام سخنراني دراين مراسم سخناني مهمي به زبان آورد و در بخش‌هايي از سخنانش گفت: " اگر قدرت را به قدرت سخت و نرم تقسیم کنیم، بخش بزرگی از قدرت نرم در اختیار صاحبان اندیشه، فکر، بیان و قلم است.پس کشوری که در آن آزادی اندیشه، سخن، بیان و قلم و گردش آزاد اطلاعات بیشتر باشد زمینه پیشرفت و تعالی در آن کشور مهیا‌ تر خواهد بود و اگر در جامعه‌ای دهان‌ها بسته شود و قلم‌ها شکسته شود اعتماد عمومی در آن جامعه از بین خواهد رفت و چشم‌ها و گوش‌ها به سمت امکانات ارتباطی بیگانگان می‌رود.

رییس‌جمهور با بیان این‌که بگذاریم میدان بیان و قلم باز باشد تا حقایق برای مردم و جامعه تبیین شود، گفت: آزادی بیان باید با در نظر گرفتن شرایط تاریخی و فرهنگی، دینی و مذهبی و اجتماعی آن کشور و جامعه باشد.

روحانی با تاکید بر این‌که دولت معتقد به آزادی مسئولانه است، تصریح کرد: در همه جوامع اصول و ارزش‌ها و مقدساتی وجود دارد که باید مورد احترام همگان قرار گیرد و اگر رسانه‌ای بخواهد این اصول را مراعات نکند بی‌تردید ارتباط خود را با جامعه و مردم تضعیف و یا حتی قطع خواهد کرد.

رییس‌جمهور با اشاره به این‌که مقدسات دینی و ارزش‌های فرهنگی، ملی و قومی باید مورد احترام باشد، خاطرنشان کرد: امروز حساسیت‌ها در جامعه ما حتی برای طوایف، اقوام و ایلات بسیار است که با کوچک‌ترین خطایی یک جمع قابل ملاحظه‌ای می‌شورند که این نشان دهنده حساسیت جامعه ماست، همه باید متوجه آن باشیم.

روحانی در بخش ديگري از سخنانش با طرح این پرسش که امروز در بخش مطبوعات، مطبوعاتی که از بودجه عمومی استفاده می‌کنند چه مقدار هستند و یا رسانه‌هایی که از بودجه خاص قوه مجریه استفاده می‌کنند چقدر هستند و بخش خصوصی ما چه مقدار فضا دارد؟ گفت: نمی‌گویم بخش رسانه به بخش مردمی و خصوصی واگذار شود، بلکه باید توازن و تعادل رعایت شود و دولت یکی از وظایف خود را ایجاد این تعادل و توازون می‌داند.

وی با طرح این پرسش که چه مقدار از رسانه‌های بخش خصوصی ما پایداری در حوزه مطبوعات دارند، گفت: بعد از حدود 170 سال از آغاز فعالیت مطبوعات در کشور ما و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران جزو یک یا دو روزنامه‌ که از بودجه عمومی استفاده می‌کنند بقیه روزنامه‌ها عمر چند ساله دارند پس باید ببینیم چرا این نهال به درخت تنومند تبدیل نمی‌شود و چرا بخش مطبوعات استقلال پیدا نمی‌کنند و نمی‌توانند روی پای خود بایستند.

روحانی همچنين در جاي ديگر از سخنانش با بیان این‌که امروز ساختن افکار عمومی در مسیر توسعه، تعالی، اخلاق و معنویت اهمیت دارد، اظهار کرد: آیا اخلاق حرفه‌ای در زمینه رسانه‌ها رو به توسعه و تعالی است و تهمت‌ها، سخنان ناروا و دروغ کم شده است؟ اگر چنین است ما موفق بوده‌ایم وگرنه باید بررسی کنیم که اشکال کار کجاست.

وی با بیان این‌که معضل ما در جامعه فقر اقتصادی و فرهنگی است و نه اخلاق حسنه و اعتدال ، تصریح کرد: افراط‌ها چنان است که گویی باید منزوی باشیم و درها بسته باشد و تفریط‌ها به گونه‌ای است که گویا باید هویت اسلامی و ایرانی ‌ما تضعیف شود، در حالیکه ما دنبال اعتدال در جامعه هستیم و اینکه افراط و تفریط از جامعه رخت بر بندد.

رییس‌جمهور با تاکید بر اهمیت توازون در امنیت، خاطرنشان کرد:رسانه‌ها باید دارای امنیت باشند و برای کشور امنیت‌آفرین شوند، چرا برخی مطبوعات دارای دژ پولادین هستند و هیچ کس حتی قوه مجریه و قضاییه جرات ندارد به آنها نزدیک شود و حتی بالاتر از دژ پولادین، خود را قیم می‌پندارند و نه تنها قیم برای دولت، احزاب و جناح‌ها و حتی قیم برای مردم.

وی با تاکید بر این‌کهتمام مطبوعات و رسانه‌ها دارای اختیارات و حقوق مساوی هستند، افزود:اگر کسی خود را برتر می‌پندارد این دولت او را برتر نمی‌بیند و همه باید دارای امنیت مساوی باشند یعنی هر کس خطا کرد باید با او برخورد شود و هیچ کس نباید خود را در حصار امن ببیند.

توقف‌ها و توقیف‌ها آخرین راه‌حل است

رییس‌جمهور با بیان این‌که دولت معتقد است توقف‌ها و توقیف‌ها آخرین راه‌حل است، نه اولین راه‌حل، گفت: ممکن است رسانه‌ای خطا کند یا مرتکب اشتباه بزرگ شود که اولین قدم برای برخورد باید این باشد که با نویسنده و مدیر مسئول برخورد شود، پس چرا باید کل یک رسانه بسته شود و عده‌ای از عزیزان شاغل ما در آن رسانه به خاطر خطای یک نفر بیکار شوند. البته اشکال ندارد اگر نویسنده‌ای خطا می‌کند با او برخورد قانونی شود و اگر فردی به مقدسات و منافع ملی خیانت کند و احترام نگذارد با او برخورد کنیم اما چرا قدم اول باید توقیف و توقف باشد، گرچه گاهی شاید نیاز باشد کار به توقیف هم کشیده شود اما نباید در این رابطه عجله کنیم.

بگذارید همراهان دولت هم از آزادی و امنیت برخوردار باشند

روحانی با طرح این پرسش که چطور است که امروز برخی آزاد آزادند اما برخی از آزادی سهم اندکی دارند، گفت:مخالفان و منتقدان دولت آزادند،اما بگذارید به همان اندازه همراهان دولت هم از آزادی و امنیت برخوردار باشند و نقد سازنده کنند.

وی افزود: در هیات دولت و به مسئولان گفته‌ام نبایدشکایتی از طرف دولت نسبت به رسانه‌ها مطرح شود یا باید به حداقل ضروری اکتفا شود، در حالیکه امروز اتهام‌ها و دروغ‌هایی مطرح می‌شود که ما فقط تذکر می‌دهیم که حرف شما نادرست است و حتی علیه شخص رییس‌جمهور سی‌دی پخش می‌کنند با آدرس و ما فقط تذکر می‌دهیم که قسمت‌هایی از این سی‌دی نادرست است.

وی با بیان این‌که در مشکلات اصلی امروز جامعه نیازمند حضور رسانه‌ها هستیم، گفت: معضل فساد در کشور بسیار بزرگ است که گوشه‌هایی از آن برای مردم بیان شده و گوشه‌های دیگرش نیز بعدا بیان می‌شود، اما چه کسی می‌تواند با فساد مبارزه کند و آیا این کار تنها با قوه مجریه یا قضاییه است؟

رییس‌جمهور با بیان این‌که بزرگ‌ترین قدرتی که می‌تواند با فساد مبارزه کند رسانه‌ها هستند، خاطرنشان کرد: نام افراد مفسد و ویژه‌خوار نباید در جیب رییس دستگاه اجرایی کشور باشد بلکه باید بر سر زبان و بیان خبرنگاران باشد.

روحانی با بیان این‌که اگر مطبوعات به صحنه آیند می‌توان جلوی فساد را گرفت، خاطرنشان کرد: رسانه‌ها باید هزینه‌ها را آنقدر بالا ببرند که کسی در مسیر فساد قرار نگیرد و هوس فساد به سرش نزند.

وی افزود: دولت و رییس‌جمهور به قولی که به اصحاب رسانه از روز اول داده‌اند پایبندند که محیطی امن‌تر برای اصحاب رسانه به وجود آورد اما به خاطر مشکلات فراوان موجود، قاعده تحول تدریجی اجتماعی را مدنظر قرار دهیم چون باید آرام آرام به سمت این هدف حرکت کنیم و هر مقدار فشار در این زمینه بر دولت بیشتر وارد شود دولت در اجرای آنچه به مردم وعده داده است مصمم‌تر خواهد بود.

رییس‌جمهور تاکید کرد: نباید بگذاریم برخی تنگ‌نظری‌ها و سلیقه‌ورزی‌ها و ابهامات قانونی باعث شود که سلیقه‌های سیاسی در مسائل مهم فرهنگی و ارتباطی حاکم شود پس باید واقعیت‌ها را برای مردم تبیین کنیم و برای گردش آزاد اطلاعات دست به دست هم دهیم چون اگر اطلاعات شفاف در اختیار مردم قرار گیرد می‌توانیم به اهداف بلند آزادی و تعالی جامعه دست یابیم پس به امید آنکه با اخوت، برادری و محبت و ایجاد فضای اخلاقی و اعتدالی قدم به قدم به اهداف بلند مدنظر مردم که در 24 خرداد به آن رای دادند، دست یابیم. "

جملات بالا سخنان رييس جمهور درباره نقش رسانه‌ها در كشور بود كه عينا از خبرگزاري ايسنا نقل شد، جملاتي كه مخاطبان با مطالعه آن به جايگاه رسانه در سخن گوينده‌اش پي‌برده و اصحاب رسانه نيز از اينكه دولت در مقام اجرايي نيز تا حد زيادي به سخنانش پايبنده بوده راضي بودند اما ظاهرا گردانندگان خبرگزاري فارس و روزنامه كيهان و رسانه‌هاي همسویشان نظر ديگري درباره آزادي بيان و رعايت عدالت بين رسانه‌ها و ... دارند كه دور جديد حملات و جوسازي رسانه‌اي خود را اين‌بار از وزرا به بالاترين مقام اجرايي بالاآمده از راي مستقيم ملت ارتقا داده و هدف موشك‌ باران رسانه‌اي خود را شخص رييس جمهور قرار داده‌اند.

روزنامه كيهان، صبح روز يكشنبه در واكنش به سخنان رييس جمهور تيتر يك صفحه اولش را به انتقاد از سخنان رييس جمهور اختصاص داده و در تيتري درشت نوشت:‌" روحاني در جاده يك طرفه منتقدان را زير گرفت!

" اين روزنامه پيش از انتشار گزينشي سخنان رييس جمهور در روز شنبه نوشت: "در تمامی ماه‌های اخیر اگر با دو روزنامه مدعی همراهی با دولت برخورد قضایی شده است مطابق با نص قانون بوده است چرا که یک روزنامه در مقاله‌ای موهن به ساحت امامت و ولایت هتک حرمت کرده بود و روزنامه دیگر که اخیرا توقیف شد به حکم قرآنی قصاص حمله کرده بود و آن را غیرانسانی دانسته بود! پرسش این است که با این اقدامات وقیحانه و هتک حرمت مقدسات چگونه باید برخورد می‌شد؟ مگر نه اینکه «قانون» فصل‌الخطاب است و نه سلایق سیاسی؟ بنابراین اگر مشکلی بوده عبور از قانون و مقدسات بوده است و طبیعی است که نهادهای ذیربط باید به وظیفه قانونی‌شان در برخورد با چنین نشریاتی عمل می‌کردند و به عبارت دیگر؛ مطبوعات طبق قوانین موضوعه دارای «حقوق» می‌باشند ولی باید «حدود» را نیز رعایت کنند."

كيهان اين مطالب را در شرايطي منتشر كرده كه ريس جمهور در سخنان ديروزش بارها بر همين موضوع تاكيد كرده و گفته بود كه بايد با متخلفان برخورد شود اما نوقيف و توقف آخرين راه حل است و معلوم نيست كه منظور كيهان از طرح اين انتقاد سياه‌نمايي و تخريب رييس جمهور بوده يا اينكه مسئولان اين روزنامه از بيكار شدن شماري از دست‌اندركارن مطبوعاتي لذت مي‌برند؟!

خبرگزاري فارس نيز دقايقي پس از سخنان ريس جمهور دست به انتشار خبر و مصاحبه از قول برخي مسئولان رسانه‌و سياسي زده و موج سنگيني عليه سخنان رييس جمهور به راه انداخت ، اما موضوع قابل توجه از ميان مصاحبه‌هاي اين خبرگزاري سردرگمي منحصر بفرد مصاحبه كنندگان با افراد بود تا جاييكه كه مطالعه متن اين اخبار بيانگر اين است اگر نخواهيم بپذيريم كه اطلاعات نادرستي از سخنان رييس جمهور به افراد مصاحبه شونده داده شده بايد قبول كنيم كه اين خبرگزاري و مصاحبه‌شوندگان هيچ كدام سخنان رييس جمهور را نشنيده يا نخوانده‌اند. چراكه روحاني در سخنانش نه تنها از هتاكي به مقدسات دفاع نكرده بلكه به شدت آن را محكوم نيز كرده بود اما راه برخورد با آن را توقيف و جلوگيري از انتشار روزنامه نخوانده بود.

از سوي ديگر اين رسانه‌ها در واكنش به نقد رييس جمهور در سختگيري براي رسانه‌هاي همسو با دولت نيز اقدام به نيت خواني كرده و آسمان و بهار را به عنوان رسانه‌هاي همسو در كلام رييس جمهور تشخيص داده و به گواه تشخيص خود نيز اقدام به خبرسازي در اين زمينه كرده‌اند.

بخشي از جمله رييس جمهور پيرامون دژ مستحكم برخي رسانه‌ها نيز كه اتفاقا مورد انتقاد فارس و كيهان و ... نيز قرار گرفت، خود به خود با اين اقدام خنثي شده و در واقع ضمير مرجع خود را يافت كه رسانه‌هاي داراي دژ پولادين كدام‌ها هستند و اگر ادعاي اين رسانه‌‌ها در خصوص نبود آزادي براي رسانه‌هاي منتقد دولت صحيح باشد قطعا امروز اجازه خبرپراكني به اين رسانه‌ها داده نمي‌شد و با مصونيت پولادين به راه خود ادامه نمي‌دادند و همچون آسمان ، بهار و ... در مقام پاسخگويي به عمل خود بر مي‌آمدند.

در پايان آنچه كه از اين اقدام رسانه‌هاي جريان خاص برآمده اين است كه اين افراد خود را تافته‌اي جدا بافته از جريان رسانه‌اي كشور مي‌دانند و با اين اقدام گویا مخالفت صحيح خود با آزادي بيان ، پاسخگويي مطبوعات، نقش مطبوعات در جلوگيري از بروز فساد در كشور و ... را اعلام كرده‌اند، همانطور كه افكار عمومي از ياد نخواهند برد كه در ايام دولت مطبوع اين مطبوعات و رسانه‌ نيز همين نگاه امنيتي و تبعيض آميز سبب بروز فساد اي مختلف مالي و اداري در كشور شد.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
1
4
...كيهان نمي‌خونه اما ممنون بخاطر افشاگريتون از جريان پشت پرده.
فتحی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۹
1
2
... روابط پشت پرده و اتاق فکر ... رسانه ها با صهیونیست ها و اسراییل را ...
مجید
|
United States of America
|
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
2
2
با سلام، مگر در زمان آقای خاتمی رسانه ها آزاد نبودند ، مگر هر چه دلشان خواست ننوشتندچوبش را هم خوردند ، حالا حرکت جدیدی شروع شده است و هیچ خبری از تدبیر و امید نیست ، آقای روحانی اگر نقد های دلسوزانه را بپذیرند به نفع خودشان است ولی متاسفانه ..دورش را حلقه زده اند و به ... می رود، در آخر باید گفت که مکر خدا بالاترین مکرها است
نظر شما: