ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۲۰۳۱۶
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۸
دکتر علي بيگدلي استاد دانشگاه

پيام هاي يك سفر

اگر در آينده خانم اشتون برنده جايزه صلح نوبل هم بشوند، بايد گفت اين جايزه حق ايشان است، چون بسيار در كار خود موفق بوده اند. آمدن اين مقام به ايران يك اقدام بسيار مهمي است و . . .
تدبیر24: كاترين اشتون جداي از اينكه مديريت سياست خارجي اتحاديه اروپا را بر عهده دارد، شخصيت مورد پذيرش جامعه غربي است. شخصي است با سابقه كار بسيار درخشان و تحصيلاتي در همين زمينه. فردي باهوش و زيرك كه طي هشت سال گذشته ثابت كرد با كارش آشنايي كامل دارد و توانسته اعتماد نه تنها نهادهاي دولتي بلكه محافلي در اتحاديه اروپا را نيز به خود جلب كند. آمدن خانم اشتون به اتفاق هيات همراه به ايران پيام هاي مختلفي را به همراه خواهد داشت.

پيام اول: آمدن اشتون به ايران نشان داده موافقتنامه ژنو در مسير اصلي اش قرار گرفته است و قابليت بازگشت به گذشته را ندارد و براساس گزارشي كه اخيرا توسط آژانس بين المللي انرژي هسته يي مطرح شده حكايت از همراهي كامل ايران با آژانس در بر طرف كردن نقطه هاي مبهم دارد.

پيام دوم: شايد تا حدودي محافل صهيونيستي در اسراييل و حتي لابي هاي اسراييلي ايالات متحده را با ناخشنودي مواجه كند ولي با وجود اين نارضايتي ها اين سفر صورت گرفته است.

پيام سوم: نه تنها آمدن اشتون بلكه دلايل و نشانه هاي ديگري غير از اين سفر وجود دارد كه و حاكي از اين است كه اتحاديه اروپا در حال فاصله گرفتن از سياست هاي منطقه يي جهاني امريكاست. يعني مانند گذشته سرنوشت و آينده خود را با تصميمات امريكا پيوند نمي زند. نزديك ترين نشانه آن نيز اين است كه در مساله اوكراين، اتحاديه اروپا خيلي به دنبال اهداف امريكا نبوده است.

پيام چهارم: ضمن اينكه ايشان تاييد مي كنند كه محتويات و مندرجات موافقتنامه يك امر جداگانه يي است و بر مسائل ديگر همچون حقوق بشر كه مورد تقاضاي محافل اروپايي است بيشتر اصرار دارند. ايشان در يك مصاحبه يي هم گفته بودند كه هدفم از اين سفر آشتي دادن ايران با جامعه جهاني است .

پيام پنجم: با آمدن چنين شخصيتي به ايران يخ هايي كه در ظرف چند سال گذشته بين روابط ايران و اتحاديه اروپا كه از گذشته هاي دور طرف سنتي تجاري ايران بوده اند، ايجاد شده بود، ذوب شود و پيامي براي محافل مالي و اقتصادي اروپا باشد تا خود را براي آمدن به ايران آماده كنند. بازگشايي سفارتخانه ايران در لندن و انگليس در تهران پيام زيادي براي جامعه بين المللي داشت. ضمن اينكه رابطه متزلزل ما با انگليس مرمت شد، حكايت از اين دارد كه اتحاديه اروپا نسبت به ايران اعتماد لازم را به دست مي آورد.

اگر در آينده خانم اشتون برنده جايزه صلح نوبل هم بشوند، بايد گفت اين جايزه حق ايشان است، چون بسيار در كار خود موفق بوده اند. آمدن اين مقام به ايران يك اقدام بسيار مهمي است و همان طور كه ايشان در مصاحبه اش گفته اند كه قصد دارند ايران را با جامعه جهاني آشتي دهند، اميدواريم با سفر چنين شخصيتي از اتحاديه اروپا اين اتفاق صورت بگيرد و بعد از انجام اين سفر به اين نتايج برسيم. قطعا انجام اين سفر موفقيت بسيار بزرگي براي آقاي ظريف، وزير امور خارجه بوده كه توانسته ترتيبات سفر چنين مقامي را به ايران فراهم كند. اميدواريم كه مقامات و محافل ديپلماتيك كشور ما از اين سفر بتوانند نهايت استفاده را كرده و با اين تصوير كه جامعه ما قابليت برگشت به گذشته را ندارد قدم هاي بلندي براي آشتي با دنيا بردارند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: