تدبیر24 : مدتیست حاشیه برخی از بزرگراه های پایتخت به محل تجمع معتادان و افراد کارتن خواب بدل شده و گرچه پلیس بارها اقدام به جمع آوری آنان کرده است اما گویا همچنان چمران ، یادگار امام ، نیایش ، آزادگان و ... بهترین مامن این افراد است که آنان حاضر به دل کندن از آن نیستند.
تجمع این افراد در کنار بزرگراه ها گرچه به نوعی سبب وحشت عابران و ابجاد احساس ناامنی در آنان می شود و حتی مواردی از وقوع سرقت و زورگیری از سوی آنان نیز گزارش شده است ، اما آنچه که بناست در این نوشتار به آن پرداخته شود رویارویی این افراد با خودروهای سواریست، برخوردی که گاه خود خواسته و گاه ناخواسته رخ می دهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی تدبیر24 تصادف ساختگی، شیوه ای از کلاهبرداریست که به انواع مختلف انجام می شود و تصادف افراد یا خودروهای سواری نیز یکی از انواع آن است. در این شیوه، فرد عمدتا با هدف اخاذی و سودجویی خود را مقابل خودروهای عبوری انداخته و پس از وقوع تصادف با بزرگنمایی شدت حادثه به دنبال سرقت و اخاذی از رانندگان می رود و از وی که مدعیست عامل حادثه بوده تقاضای وجه در قبال صرف نظر از شکایتش را می کند و عمدتا رانندگان نیز با پرداخت وجه در پی دلجویی و اصطلاحاً رفع شر رفته و پس از پابان ماجرا نیز شکایتی نزد پلیس مطرح نمی کنند.
در این شرایط همچنین سودجویان و سارقان ممکن است با سواستفاده از ازدحام جمعیت اقدام به جیب بری، سرقت از داخل ماشین یا حتی سرقت خودرو کرده و از محل متواری شوند که گرچه احتمال انجام چنین کاری کمتر از حالت اول است اما در این شرایط مالباخته دست به شکایت زده و ماجرا نزد مراجع قضایی و پلیس پیگری می شود.
به گزارش خبرنگار ما دردسر دیگر عابران پیاده معتاد برای رانندگان ، نشئگی و خماری آنان است ، گاه این افراد که شب را در میانه بزرگراه یا در حاشیه اش سپری کرده اند با حالتی نامناسب به لحاظ هوشیاری ناگهان در میانه بزرگراه حاضر شده و سبب بروز حوادث مختلفی می شوند. در این حوادث گرچه عابر پیاده تا میزان 50 درصد به عنوان مقصر حادثه تشخیص داده می شود اما از سوی دیگر راننده نیز بخاطر عدم توجه به جلو مقصر حادثه اعلام می شود و در صورت مرگ یا زخمی شدن عابر راننده تا مدت ها درگیر آن خواهد بود.
نگاهی به حوادث رخ داده حاکی از آن است که عمده این حوادث نیز در ساعات پایانی شب یا اوایل بامداد بوده است و در این شرایط با توجه به خلوتی معبر برخی رانندگان هم سرعتی بیش از حد مجاز دارند، موضوعی که مشکلات رانندگان را دو چندان می کند.
چه باید کرد؟!
به گزارش تدبیر24، اما با این معتادان دردسر ساز در حاشیه بزرگراه چه باید کرد؟، آیا صرف جمع آوری آنان از سوی پلیس کافی است؟ و نباید قوانین و مقررات دیگری در این بار تدوین شده یا دستگاه های دیگر نیز پای کار بیایند؟
بدیهیست جمع آوری آنان تنها راه حل این موضوع محسوب نمی شود و گرچه اینکار لازم است اما کافی نیست و در کنار آن باید نهادهایی نظیر بهزیستی، شهرداری تهران و ... مکان هایی را برای جمع آوری و نگهداری این افراد در نظر بگیرد.
از سوی دیگر گاه حاشیه و میانه برخی بزرگراه ها با شمشادهای بلند و درخت های اطرافش به محل امنی برای تجمع این افراد تبدیل می شود و متاسفانه اقدامی نیز برای رفع این نقص انجام نشده که نمونه آن حاشیه بزرگراه چمران در محدوه نمایشگاه بین المللی تهران است که به نظر می رسد باید نسبت به اصلاح آن اقدام شود.
پلیس راهنمایی و رانندگی نیز گرچه نقش چندان مستقیمی در جلوگیری و پیشگیری از وقوع این حوادث ندارد اما بنظر می رسد باید یا شتاب بیشتری نواقص راه ها و نقاط کور آن از لحاظ بینایی را به مسئولان شهری انتقال دهد و با انجام اقدامات تبلیغاتی رانندگان را با چنین پدیده هایی آشنا کند.
در حوزه قوانین و مقررات نیز به نظر نمی رسد خلایی وجود داشته باسد اما بهتر است با اطلاع رسانی درباره مجازات هایی که در انتظار چنین افرادیست ، هزینه انجام جرم در آنان را بالا برد کماینکه اگر برخی از آنان بدانند که انداختن خود در مقابل خودرویی به قصد سودجویی چه عواقب فضایی را در پی دارد قطعا از عمل خود دست خواهند کشید.
مورد عجیب معتادان حاشیه بزرگراه مدتیست که به مشکلی جدی برای شهروندان به ویژه ساکنان این مناطق بدل شده و مسئولان باید تدبیری برایش بیندیشند.