تدبیر24 : اعلام خبر انتصاب اسماعیل نجار در جایگاه معاونت وزیر کشور و ریاست سازمان مدیریت بحران امیدهای بسیاری را برای نجات این سازمان مهم دولتی که در سال های اخیر با بی تدبیری مسئولان سابق خود در ریل نا کارآمدی قرار گرفته بود ایجاد کرده است .
پس از آنکه بعد از گذشت ماه ها از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید پرونده تعیین استانداران با انتخاب کلید دار خراسان رضوی پایان یافت این بار نوبت آن بود که ستاد اصلی وزارت کشور نیز در سطح همه مدیران عالی خود با سیاست های دولت جدید و شخص رئیس جمهور هماهنگ شود که در این راستا رحمانی فضلی در یک انتخاب درست و به موقع معاونان خود در امور اقتصادی و مدیریت بحران را منصوب کرد تا از این پس وزارت کشور نیز در تراز سیاست های اعتدالی دولت یازدهم فعالیت های خود را برای خدمت هر چه بیشتر به مردم ادامه دهد .
اگرچه بنا به گفته وزیر کشور در ماجرای انتخاب استاندار خراسان رضوی با هوچی گری برخی افراد به نجار ظلم شد اما انتخاب هوشمندانه وزیر برای قرار گرفتن وی در راس سازمانی که بیش ترین قرابت را با سوابق و توانمندی های این مدیر خوش نام دارد نشان دهنده عمق توجه دولت برای احیا سازمان مدیریت بحران کشور است . اسماعیل نجار به یقین مرد بحران هاست چرا که در طول سوابق کاری خود در دوره های مختلف عملا در آزمون مدیریت بر بسیاری از حوادث غیر مترقبه امتحان خود را به خوبی پس داده است و از همین روی مدال درجه یک امداد و نجات که بالاترین افتخار در این زمینه شناخته می شود را دریافت کرده است .
در دوران حضور وی در استانداری کرمان و کردستان که با حوادث مختلف طبیعی مقارن شده بود جلوه هایی از مدیریت در صحنه و شبانه روزی نجار که نمادی از مدیریت جهادی مورد نظر مقام معظم رهبری است تبلور یافت به طوری که در زلزله های استان کرمان با وجود شدت بالای زمین لرزه ها در مقیاس ریشتر کم ترین آمار تلفات انسانی به وقوع پیوست که این دستاورد در کم تر زلزله های مشابهی روی داده بود .
اکنون اسماعیل نجار پس از نزدیک به یک دهه مدیریت در سطح عالی استانی در حالی مهیای رفتن به ساختمان خیابان فاطمی می شود که کارشناسان حوزه بحران وی را آخرین امید برای بهبود اوضاع این سازمان در دولت یازدهم می دانند چرا که مدیران گذشته این نهاد در طول عمر کوتاه مدت تشکیل آن هرگز نتوانسته اند آرمان های قانونگذاران ، برای تشکیل یک سازمان منسجم و پویا برای اجرای 2 ماموریت پیشگیری و مدیریت بحران های طبیعی را جامه ی عمل بپوشانند و اکنون همه نگاه های به برنامه های معاون جدید وزیر کشور برای احیای مدیرت بحران کشور دوخته شده است . این در شرایطی است که حتی چندی قبل برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی زمزمه های انتزاع این سازمان از وزارت کشور را به دلیل همین ناکارآمدی ها مطرح کرده بودند اما حضور نجار و تجربه وی نه تنها می تواند مانع از این کار شود بلکه موتور محرکه سازمان را برای تبدیل به یک مرجع ملی کنترل بحران را تقویت کند .
اساساٌ همه ما به خوبی می دانیم که ایران با توجه به قرار گرفتن بر روی کمربند حوادث طبیعی بیش از هر کشور دیگری نیازمند وجود یک نهاد قوی برای تجمیع توانمندی های همه دستگاه های مختلف اجرایی جهت کنترل هرچه بهتر این حوادث است و با توجه به آمار علمی وقوع زمین لرزه ای مخرب هر 12 سال یک بار در ایران لزوم برنامه ریزی برای رخ دادن چنین حادثه ای بیش از پیش مهم می نماید . باید توجه داشت در این مسیر سابقه و تخصص اسماعیل نجار در کنار اعتماد نظام و ارکان عالی مدیریتی به وی می تواند سازمان را به جایی برساند که علاوه بر توانمندی فوق العاده داخلی به مرجع بین المللی مدیریت بحران نیز تبدیل شود .
به هر حال موضوعی که مهم است این است که علاوه بر این که باید حضور نجار در سازمان مدیریت بحران را به فال نیک گرفت باید یک اجماع ملی در سطح سازمان های مسئول برای تقویت عرصه مدیریت بحران را نیز به وجود آورد تا توانمندی های گسترده این نیروی فعال اجرایی که رهبر فرزانه انقلاب در تشریح آن از تعابیری چون با کفایت، فعال و خدوم برای وی استفاده کرده اند بیش از پیش برای خدمت به کشور مورد استفاده قرار گیرد .