ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۰۹۵۷
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۶

تاثیر بحران کریمه بر مساله هسته ای ایران

تشدید تنش روسیه با آمریکا به طور بالقوه می تواند تاثیرات جدی بر روند مذاکرات هسته ای بین ایران و گروه 1+5 بگذارد. در صورت تحریم روسیه از سوی غرب ، دولت مسکو در مواجهه خود با کشورهای غربی و نزدیکی خود به برخی متحدان منطقه ای از جمله ایران و سوریه مصمم تر خواهد شد.
تدبیر24: با رای قاطع مردم شبه جزیره کریمه به الحاق به روسیه، تشدید تنش در روابط روسیه با غرب دور از انتظار نیست.

آمریکا و ناتو و اتحادیه اروپا اعلام کرده اند الحاق  کریمه به روسیه را به رسمیت نمی شناسند و روسیه را مورد تحریم قرار خواهند داد.

در طرف مقابل روسیه نیز با تاکید بر احترام به رای و خواسته مردم کریمه، اعلام کرده است از نتایج این رفراندوم استقبال خواهد کرد.

پافشاری دو طرف بر مواضع خود در حالی است که هم روسیه و هم برخی کشورهای اروپایی و آمریکا عضو گروهی اند که با ایران بر سر رسیدن به یک راه حل دیپلماتیک بر سر مساله هسته ای ، در حال مذاکره اند.

از نظر برخی ناظران با تشدید تنش بین روسیه و غرب بر سر اوکراین و شبه جزیره کریمه، احتمال اختلاف بین روسیه و دیگر اعضای گروه 1+5 دور از ذهن نیست.

البته مقامات آمریکایی در روزهای گذشته ابراز امیدواری کرده اند بحران اوکراین تاثیری منفی بر روند مذاکرات با ایران بر سر مساله هسته ای نداشته باشد، اما پر واضح است که در صورت تشدید تنش بین روسیه و غرب و تحریم روسیه از ناحیه کشورهای غربی ، فرمول همکاری مقامات مسکو با دیگر اعضای غربی گروه 1+5 می تواند تغییر کند.

وانگهی باید این نکته را نیز در نظر داشت که ایران و روسیه یک پرونده مشترک کاری نیز در دستور کار دارند و آن موضوع سوریه است. ایران و روسیه هر دو از حکومت سوریه در برابر مخالفان مسلح مورد حمایت غرب و برخی کشورهای عربی منطقه حمایت می کنند و تا کنون با این حمایت ها دولت دمشق توانسته است دست بالا را در جبهه جنگ داخلی با مخالفان مسلح داشته باشد.

از سوی دیگر ایران و روسیه هر دو نسبت به تحرکات نظامی غرب و ناتو به ویژه آمریکا در منطقه آسیای مرکزی ، قفقاز و خلیج فارس حساسیت دارند و دو کشور دیدگاه های مشترکی در زمینه ضرورت جلوگیری از نفوذ غرب به ویژه آمریکا در این مناطق دارند.

تشدید تنش روسیه با آمریکا به طور بالقوه می تواند تاثیرات جدی بر روند مذاکرات هسته ای بین ایران و گروه 1+5 بگذارد.

در صورت تحریم روسیه از سوی غرب ، دولت مسکو در مواجهه خود با کشورهای غربی و نزدیکی خود به برخی متحدان منطقه ای از جمله ایران و سوریه مصمم تر خواهد شد و به عنوان گروکشی و "زهر چشم" تلاش خواهد کرد گره های غرب در موضوعاتی چون مساله هسته ای ایران و بحران سوریه همچنان نا گشوده باقی بماند.

منبع: نواندیش
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: