ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۰۹۹۲
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۴

تصحیح اشتباه دوران شوروی

آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی گفت: مردم کریمه اشتباه دوران شوروی را با رفراندوم روز یکشنبه اصلاح کرده و خواسته مردم نباید با اعمال تحریم‌ها مجازات شود.
تدبیر24: میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی به خبرگزاری اینترفاکس گفت: پیشتر کریمه تحت قوانین جماهیر شوروی یا دقیق‌تر قوانین این حزب کمونیست بدون پرسیدن نظر مردم به اوکراین پیوست و در حال حاضر مردم تصمیم گرفته‌اند تا این اشتباه را تصحیح کنند. به جای آنکه بر این مساله تحریم اعمال کنیم، باید آن را مورد تشویق قرار داده و از آن استقبال کنیم.
 
گورباچف ضمن تحسین این رفراندوم افزود: این رای‌گیری نشان‌دهنده آرمان و خواسته‌های مردم است.
 
وی ضمن انتقاد از اعمال تحریم علیه روسیه در واکنش به این رفراندوم، ادامه داد: برای اعمال تحریم به دلایل بیشتر جدی نیاز دارید و باید این تصمیم‌ها توسط سازمان ملل تایید شود. خواسته مردم کریمه و الحاق احتمالی‌اش به روسیه به عنوان منطقه‌ای که حق انتخاب دارد، دلیل مناسب و جدی برای اعمال تحریم نیست.
 
بیش از 96 درصد از شرکت‌کنندگان در رفراندوم کریمه به پیوستن به روسیه رای مثبت داده و کمتر از چهار درصد از آنها می‌خواستند تا کریمه به عنوان بخشی از اوکراین باقی بماند. پارلمان کریمه نیز به اتفاق آراء به الحاق این منطقه به روسیه رای مثبت داد.
 
در همین حال آمریکا، اتحادیه اروپا و کانادا نیز تحریم‌های جدیدی علیه روسیه به دنبال این رفراندوم اعمال کردند. ناظران بین‌المللی که در جریان این رفراندوم در کریمه حضور داشتند، در بیانیه‌ای رسمی اعلام کردند، این رای‌گیری آزادانه و طبق استانداردهای بین‌المللی برگزار شده است.
 
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه روز دوشنبه حکمی را امضا کرد که در آن روسیه، استقلال و خودمختاری کریمه را به رسمیت می‌شناسد. در این حکم ‌آمده است: بر اساس خواسته مردم کریمه، من دستور می‌دهم که جمهوری کریمه به رسمیت شناخته شود.
 
کریمه در حال حاضر به طور رسمی روبل را به عنوان دومین واحد پول مرجع خود پس از "گریونا"، پول مرجع اوکراین اعلام کرده است. کریمه همچنین "بانک کریمه" را احداث و اعلام کرد، تمامی درآمدهایی که تاکنون به کی‌یف منتقل می‌شد از حالا به بعد در حساب‌های این بانک ذخیره می‌شود.
 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: