ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۱۱۵۴
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۲
فایننشال تایمز نوشت:

چراتنش های روسیه وآمریکا به نفع ایران تمام میشود؟

درحالیکه روسیه سعی در الحاق کریمه به خود داشت و آمریکا تحریم های بیشتری علیه مسکو اعمال می کرد، مقامات این دو کشور هفته ی گذشته در کنار یکدیگر در وین نشستند و تظاهر کردند که جنگ سرد جدید بر گفتگوهای هسته ای تاثیر نگذاشته است.
تدبیر24: مقامات امریکایی پس از پایان مذاکرات هسته ای با ایران در وین از نقش سازنده ی روس ها ابراز رضایت کردند.

یک مقام ارشد آمریکایی گفت که مسکو هیچ نفعی از دستیابی ایران به بمب اتمی یا تشدید تنش ها در خلیج فارس نمی برد.مسکو به خاطر منافع خود در مذاکرات شرکت می کند.

بله، پوچ و بیهوده است اگر تصور کنیم، در صورت ادامه بحران اوکراین، این مسئله به خاورمیانه کشیده نمی شود و بر ایران تاثیر نمی گذارد، چراکه در وهله ی اول، اینجا جایی است که آمریکا بیشترین اسیب را می بیند.

رابترت اینهورن مذاکره کننده سابق آمریکا با ایران می گوید: اگر عاقلانه نگاه کنیم،  دلیلی وجود ندارد که روس ها مذاکرات هسته ای را نابود کنند اما در حال حاضر شما نمی توانید روی اینکه پوتین ضرر و زیان را بسنجد، حساب کنید.

باوجود رفتار خوب روس ها در وین، نماینده مسکو با صدور هشداری این شهر را ترک کرد. او گفت که روسیه ممکن است از مذاکرات هسته ای به عنوان اهرم فشار استفاده کند.

فیودور لوکایانوف تحلیلگر در مسکو می گوید: انتظار می رود که مسکو انتقال تسلیحات به سوریه را افزایش دهد و نیز روابط با ایران را تقویت و نزدیک تر کند.

وی پیش بینی کرد:  روسیه هیچ دلیلی برای کاهش دردسرهای امریکا در خاورمیانه نمی بیند.

اما روسه تا چه حد می خواهد به منافع غربی ها ضربه بزند؟  خروج از مذاکرات هسته ای ایران بیهوده خواهد بود. اما مسکو سعی در تضعیف جبهه غرب و تقویت ایران خواهد کرد.

کارشناسان همچنین نگران فروش تسلسحات روسیه به ایران از جمله اس 300 هستند.

کلیف کوپچان تحلیلگر گروه اوراسیا می گوید: این تنها کارتی است که روس ها دارند.

وی می افزاید: اس 300 تغییر دهنده باز است و می تواند توانایی اسرائیل برای حمله به ایران را کاهش دهد.

روس ها همچنین در طول مذاکرات سعی خواهند کرد که تحریم های اعمال شده بر تهران را تضعیف کنند.

برای مثال مسکو می تواند به بانک ها برای از سر گیری نقل و انتقالات مالی با نهادها در تهران چراغ سبز نشان دهد.

منبع: انتخاب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: