ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۱۱۸۴
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۲

شجاع شدن موش‌ها با قارچ جادویی

ماده فعال و توهم‌زا در یک نوع قارچ جادویی به پاک شدن خاطرات ترسناک و تشویق به رشد سلول‌های جدید مغزی در موش‌ها کمک کرده است.
تدبیر24: «سیلوسایبین»  یک ماده توهم‌زا محسوب می‌شود که در کلاس ایندول و تریپتامین طبقه‌بندی می‌شود. قارچ‌های سیلوسایبین مشهور به قارچ‌های جادویی حاوی این ماده توهم زا هستند.

محققان دانشگاه فلوریدای جنوبی در این مطالعه، موش‌ها را تحت شوک الکتریکی قرار داده و سپس دوز کمی از این نوع قارچ توهم‌زا را به آن‌ها دادند.

این ماده باعث حذف پاسخ ترس به صدای مرتبط با شوک الکتریکی دردناک در موش‌ها شد.
دکتر خوآن سانچز راموس از محققان اختلالات حرکتی و سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه فلوریدای جنوبی تأکید می‌کند: موش‌ها به سرعت به رفتار طبیعی بازگشته و تمامی علائم ترس آنها شامل لرزش و سرما از بین رفتند؛ همچنین به طور همزمان نشانه‌هایی از رشد سلول‌های جدید مغزی مشاهده شد.

نتایج این مطالعه تنها بر روی موش‌ها به اثبات رسیده است، اما محققان معتقدند که احتمالا دوز کمی از ماده شیمیایی توهم‌زای سیلوسایبین می‌تواند در آینده به عنوان دارویی برای درمان اختلال استرس پس از تروما (PTSD) به کار برده شود.

نتایج این مطالعه در مجله Experimental Brain Research منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: