ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۱۲۲۷
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۸

چرا برخی از موسیقی لذت نمی‌برند؟

تحقیقات نشان می‌دهد برخی افراد قادر نیستند پاسخ عاطفی به موسیقی داشته باشند.

تدبیر24: تحقیقات جدید حاکی از آن است که برخی افراد از نظر بیولوژیکی قادر به انجام پاسخ به موسیقی نیستند و این مورد تنها به سلیقه آنان مربوط نمی‌شود.

نتایج مطالعات گروه تحقیقات جهانی به سرپرستی دانشگاه بارسلونا، نشان داد بین یک تا پنج درصد افراد، «فقدان خاص لذت موسیقی » را تجربه کرده‌اند.

هزاران نفر از دانشجویان دانشگاه‌های اسپانیا پرسش نامه‌ای را پاسخ دادند که مشخص می‌کرد به چه میزان آنان با جملاتی مانند «هنگامی که با شخص دیگری به موسقی گوش می‌دهم احساس می‌کنم با آن فرد ارتباط خاصی دارم» و «هنگامی که آهنگ مورد علاقه‌ام را می‌شنوم نمی‌توانم آن را زمزمه نکنم» موافق یا مخالف هستند.

سه گروه از شرکت کنندگان که نسبت به موسیقی حساسیت کم، متوسط و بالایی داشتند به آهنگ‌هایی که توسط همسالان آنان انتخاب شده بود، گوش کردند و در همان هنگام محققان واکنش‌های آنان را با استفاده از شاخص‌های فیزیولوژیکی احساسات مانند ضربان قلب و میزان تعرق بررسی کردند.

این شاخص‌ها درگروهی که به موسیقی علاقه‌مند بودند، افزایش یافت در حالی که در گروه دیگر(فقدان لذت موسیقی) این شاخص‌ها هیچ تغییری نکرد.

به گفته جوزپه مارکو پولاره، سرپرست تحقیقات، همه شرکت کنندگان در این تحقیقات نسبت به دیگر محرک‌ها مانند پول، پاداش، ... حساسیت یکسانی داشتند و هیچ یک از آنان بیماری «اختلال در ادراک و شناخت موسیقی» را نداشتند.

وی افزود: محققان به منظور تعیین تفاوت عملکرد مغز گروه‌های مختلف هنگام گوش دادن به موسیقی از اسکن MRI استفاده خواهند کرد.

گزارش این تحقیقات در روزنامه تلگراف به چاپ رسیده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: