ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۱۲۷۴
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۱

آدم‌هایی که میمون و خوک شدند

عده‌ای از بنی‌اسرائیل به دلایلی که در آیات 78 و 79 سوره مبارکه «مائده» ذکر شده است؛ توسط 2 نفر از پیامبران بزرگ الهی لعنت شدند که عده‌ای تبدیل به میمون و عده‌ای دیگر نیز تبدیل به خوک شدند.
تدبیر24: در ابتدای این مطلب مهم سخن خدا را که به زیبایی توسط «اکبرالقراء» تلاوت شده است گوش کنید.
 
کسى که نسبت به فساد، بى‌تفاوت باشد ملعون انبیاست
 
حضرت داود علیه‌السلام، بنی‌اسرائیل را به خاطر تخلّف از حکم تعطیلى روزهاى شنبه لعنت کرد و حضرت عیسى‏ علیه‌السلام نیز بدان جهت که بنی‌‏اسرائیل پس از خوردن مائده‏ آسمانى که با دعاى آن حضرت و براى اطمینان قلبى آنها نازل شده بود باز کفر ورزیدند، آنان را لعنت کرد.
 
امام باقرعلیه‌السلام فرمود: نفرین حضرت داود، آنان را خوک و نفرین حضرت عیسى، آنان را میمون کرد. (تفسیر نور)
 
این مطالب در تفسیر آیه 78 سوره مبارکه «مائده» آمده است، این آیه می‌فرماید: «لُعِنَ الَّذِینَ کَفَرُواْ مِن بَنِی إِسْرَائِیلَ عَلَى لِسَانِ دَاوُودَ وَ عِیسَى ابْنِ مَرْیَمَ ذَلِکَ بِمَا عَصَوا وَّ کَانُواْ یَعْتَدُونَ؛ از میان فرزندان اسرائیل آنان که کفر ورزیدند به زبان داوود و عیسى بن مریم مورد لعنت قرار گرفتند این [کیفر] به خاطر آن بود که عصیان ورزیده و [از فرمان خدا] تجاوز می‌کردند (78)»
 
عدم نهی از منکر، کاری زشت
 
آیه بعد از این آیه شریفه نیز یکی دیگر از ویژگی‌های ناپسند این عده از قوم بنی‌اسرائیل را بیان می‌کند و می فرماید: «کَانُواْ لاَ یَتَنَاهَوْنَ عَن مُّنکَرٍ فَعَلُوهُ لَبِئْسَ مَا کَانُواْ یَفْعَلُونَ؛ [و] از کار زشتى که آن را مرتکب می‌شدند یکدیگر را بازنمی‌‏داشتند راستى چه بد بود آنچه می‌کردند».
 
امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید: این دسته از بنی‌‏اسرائیل که خداوند از آنها در این آیه مذمّت کرده است، کسانى بودند که در جلسات گناه وارد نمی‌شدند، لیکن در برخورد با گنهکاران با لبخند و انس برخورد می‌کردند.
 
همچنین در روایت دیگرى از حضرت چنین آمده است: چون بنی‌‏اسرائیل از ظالمان، منکر را می‌دیدند اما به جهت منافعى که از آنان می‌‏بردند، نهى از منکر نمی‌کردند، (تا منافعشان به خطر نیفتد و یا خطرى متوجّه آنان نشود) خداوند از آنان به بدى یاد کرده است. (تفسیر نور)
 
مراقب خودمان باشیم
 
قرآن کریم «هُدیً لِلنّاس» است؛ یعنی هدایتی برای همه مردم و در همه زمان‌ها پس یادمان باشد که از فرمان پیامبر اعظم(ص) نافرمانی نکنیم و اگر یکی از ما مرتکب این نافرمانی شد او را از این کار نهی کنیم.
 

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: