ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۱۳۰۴
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۰

ادعای فیس بوک برای اتصال جهان به اینترنت

مارک زاکربرگ در این باره گفت: ما روی روش هایی کار کرده ایم که بتوانیم اینترنت را از آسمان به زمین بتابانیم.
تدبیر24: فیس بوک روز گذشته از تاسیس یک مرکز این شرکت خبر داد که ماموریتش یافتن راه هایی نوین برای رساندن اینترنت به کسانی است که به آن دسترسی ندارند. این کاربا استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین٬ ماهواره ها و لیزر همه ساکنان کره زمین را به اینترنت متصل کند.  
 
به گزارش افکارنیوز، اگرچه جمعیت آنلاین جهان چندی است که از مرز دو میلیارد نفر گذشته٬ اما همچنان دو سوم از ساکنان زمین به اینترنت دسترسی ندارند.  
 
ماموریت این آزمایشگاه پژوهشی تامین اینترنت ارزان و دسترسی حداقلی به دنیای آنلاین برای همه ساکنان زمین است.  
 
پژوهشگران و متخصصان هوا و فضا و فن آوری های ارتباطی در این مرکز قرار است مشغول توسعه تکنولوژی های جدیدی شوند که با بهره گیری از هواپیماهای بدون سرنشین (پهپادها)٬ ماهواره ها و لیزر می توانند دامنه نفوذ اینترنت در جهان را گسترش دهند و آن را به دورترین نقاط این کره خاکی هم برسانند.  
 
مارک زاکربرگ در این باره گفت: ما روی روش هایی کار کرده ایم که بتوانیم اینترنت را از آسمان به زمین بتابانیم.  
 
یکی از این روش ها٬ استفاده از پهپادهایی است که با انرژی خورشیدی به حرکت درمی آیند و در ارتفاع ۱۶ هزار پایی پرواز می کنند.  
 
متحول کردن عملکرد ماهواره ها و ارتباط لیزری میان آنها برای بهینه سازی دسترسی به اینترنت از دیگر مسائلی است که متخصصان در این مرکز در دست پژوهش دارند.  
 
هدف این پروژه فراهم کردن دسترسی حداقلی و ارزان قیمت به اینترنت برای همه کسانی است که در دنیای ما زندگی می کنند.  
 
زاکربرگ اظهار داشت:در سال گذشته با کارهایی که در فیلیپین و پاراگوئه کرده ایم٬ دسترسی مردم این کشورها به اینترنت دو برابر شده است.  
 
کاربران اینترنت در این کشورها از داده های تلفن همراه خدمات دهندگانی استفاده می کنند که فیس بوک از هم پیمانان آنهاست. تا کنون ۳ میلیون نفر با بهره گیری از این روش های نوین به اینترنت متصل شده اند.  
 
گفتنی است این پروژه بخشی از پروژه بزرگ تر Internet.org است که بنیان گذار فیس بوک سال گذشته با همکاری کمپانی های بزرگ تکنولوژیک جهان راه اندازی کرده است.  
 
پیشتر گوگل هم اعلام کرده بود که می خواهد در پروژه موسوم به Loon با بهره گیری از بالن ها امکان دسترسی ساکنان مناطق دورافتاده به اینترنت را فراهم کند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: