تدبیر24 : پس از انتخابات پر حرف و حدیث سال ۱۳۸۸ کمتر کسی فکر می کرد انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری با هیجان و در یک فضای کاملا رقابتی شکل بگیرد، مخصوصا زمانی که آیت الله هاشمی رفسنجانی با رد صلاحیتش از شرکت در این رقابت سیاسی محروم شد.
به هر تقدیر انتخابات با هشت نامزد از طیف های مختلف سیاسی کلید خورد، اما فضای انتخاباتی به قدری سرد بود که با گذشت چند روز در بعضی از نقاط کشور هیچ اثری از رقابت سیاسی احساس نمی شد.
اصلاح طلبان که در این سال های اخیر سخت زخم خورده بودند، با ورود هاشمی کمی به رقابت امیدوار شدند، ولی با رد صلاحیت این مرد پرسابقه در سکوتی قابل تامل فرو رفتند. اینجا بود که نقش افراد سیاستمدار باتجربه به مرور پررنگ تر از دیگران جلوه می کرد. سیاستمداران باهوش کم کم به صورت انفرادی و خارج از یک کار تشکیلاتی منسجم، نظرات خود را بیان می کردند تا حداقل در صورت موفقیت به سهم خود در پیروزی جریان اصلاحات نقشی کوچکی را بازی کرده باشند.
در شرایطی که بسیاری از افراد منزوی شده بر طبل تحریم می کوبیدند و عده ای از سر ترس و آبرو حاضر نبودند مسئولیتی را به عهده بگیرند، عده ای سینه سپر کردند و با آگاهی از تمام مشکلات آبروی خود را کف دست گذاشتند و از دوستداران و علاقه مندان خود خواستند که میدان را ترک نکنند و با همتی بلند پیش به سوی پیروزی قدم بردارند.
هرچه روزها می گذشت یخ انتخابات در حال باز شدن بود. جریان اصلاحات و تغییر وضع موجود با دو کاندیدا کار خود را جلو می برد تا اینکه دکتر عارف در حرکتی شایسته دست به فداکاری زد تا شانس جریان حامی اصلاحات به مراتب بیشتر از پیش شود. به قدری فضا مهیا شده بود که نظرسنجی ها از پیروزی دکتر روحانی حکایت می کرد و در این اثنا آقایان هاشمی و خاتمی با اعلام نظر قطعی خود و حمایت از دکتر روحانی امید را به جامعه دل شکسته بازگرداندند و در نهایت با مشارکت نسبتا خوب ملت در ۲۴ خرداد، دکتر حسن روحانی موفق شد در همان مرحله اول پیروز این رقابت بزرگ سیاسی شود.
باز هم طبق معمول از فردای پیروزی سر و کله کسانی پیدا شد که هیچ نقشی در این حماسه نداشتند. فرصت طلبانی که مجاهدان روز شنبه لقب گرفتند. حال این فرصت طلبی و عدم همکاری با ستادهای روحانی می خواست از سر ترس یا آبرو باشد یا به معنای واقعی از روی حزب باد باشد، مهم این بود که عده ای سیاستمدار باهوش و باغیرت در سطح کشور پیدا شدند و با قبول مسئولیت و همدلی مجموعه ای که در بدترین شرایط روحی و روانی پا به ستاد گذاشته بودند موفق به خلق حماسه شدند.
حالا آن روز فرا رسیده که این زحمتکشان با صدای بلند مطالباتشان را به گوش رییس دولت منتخب و مسئولین زیر مجموعه ایشان برسانند. امروز کسانی که در ستادهای سطح کشور به طور منظم حضور داشتند خواهان تغییر در بخش های مدیریتی چه در سطح کلان و چه در سطح استان خود هستند. آنها انتظار دارند همانطور که در سخت ترین شرایط کار را رها نکردند و ناامید نشدند امروز هم صدایشان شنیده شود. امروز این عاشقان خواهان این هستند که بگویند فرق است بین کسی که به تشکیلات اعتقاد داشته با کسی که حال معتقد شده. هرچند در این مدت کوتاه، دولت تدبیر و امید عملکردی مثبت و خردمندانه ای از خود نشان داده، اما اعضای ستادهای دکتر روحانی خواستار این هستند که نظر مشورتی آن ها ارج نهاده شود تا این امانتداران و دلسوزان واقعی با پیشنهادات خود افراد فرصت طلب را از خودی جدا کنند.