ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۱۴۷
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۱
آخرین روزهای آقای شهردار ناکام

دیدار شبانه قالیباف و روحانی شاید برای بنیاد شهید

قالیباف در دیدار با روحانی عنوان کرده که تمایل دارد در مسند دولتی به رئیس‌جمهور کمک کند و هر کجا که رئیس‌جمهور صلاح بداند حاضر به همکاری است. از سویی یاران قالیباف هم در همین راستا . . .

تدبیر 24 : برخی رسانه ها اخیرا خبر داده اند که محمدباقر قالیباف راهی پاستور و دفتر حسن روحانی شده که اکنون رئیس‌جمهور است. به هر حال شاید این خبر درنظر اول کمی عادی و طبیعی جلوه کند چنانکه کاندیداهای دیگر انتخابات ریاست‌جمهوری هم با حضور در دفتر روحانی، پیروزی او را تبریک گفته بودند و حتی محمدرضا عارف روز یکشنبه نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور نوشت و رای اعتماد به 15 وزیر او از میان 18 وزیر را تبریک گفت. بالاخره رسم معمول در ایران و شاید برخی کشورهای جهان به همین ترتیب است و رقبا پس از پیروزی یکی از کاندیداها به او تبریک می‌گویند که معروف‌ترین تبریک به پیام ناطق‌نوری خطاب به سیدمحمد خاتمی در سال 76 بازمی‌‌گردد. اما حضور قالیباف در دفتر روحانی ظاهرا از این نوع نبوده است چراکه او پیش‌تر پیروزی حسن روحانی را به او تبریک گفته بود.

قالیباف به‌خوبی می‌داند که حضور او در شهرداری احتمالا دوام چندانی ندارد و کمتر از یک ماه دیگر عمر قانونی ریاست او در شهرداری به پایان می‌رسد. حالا او تلاش دارد تا بار دیگر فرصتی را فراهم آورد که بتواند یک دوره دیگر حضورش به‌عنوان شهردار در بهشت تمدید شود که طی روزهای گذشته بسیاری به این نتیجه رسیدند او دارای آنچنان اقبالی در انتخاب مجدد نیست. اما او می‌داند برای حضور در عرصه سیاسی و اجتماعی کشور باید در مسند مسئولیتی اجرایی باشد. شنیده‌ها حاکی از آن است که قالیباف در دیدار با روحانی عنوان کرده که تمایل دارد در مسند دولتی به رئیس‌جمهور کمک کند و هر کجا که رئیس‌جمهور صلاح بداند حاضر به همکاری است. از سویی یاران قالیباف هم در همین راستا حرکاتی را آغاز کرده‌اند چنانکه حسین مظفر گفته است: «اگر محمدباقر قالیباف در کابینه آقای روحانی باشد یکی از بهترین یاران و یکی از نیروهایی خواهد بود که می‌تواند روی او حساب کند و به کمک هم می‌توانند بخشی از مشکلات کشور را حل و فصل کنند. به نظر می‌رسد استفاده از آقای قالیباف و امثال وی که توانمندی بسیار خوبی در عرصه مسائل اجرایی دارند، می‌تواند یکی از نقاط قوت دولت آقای روحانی باشد و اطمینان دارم که اگر آقای قالیباف در کابینه جناب آقای روحانی باشد یکی از بهترین یاران و یکی از نیروهایی خواهد بود که می‌تواند روی او حساب کند و به کمک هم می‌توانند بخشی از مشکلات را حل و فصل کنند.» این اظهارات مظفر تاییدکننده همان شنیده‌های آرمان است و پیداست که اظهارات او زمینه‌ساز حضور قالیباف در دفتر روحانی بوده است. می‌توان درباره چرایی حضور قالیباف و مذاکره او برای تصدی سمت دولتی را در این اظهاراتش در تیرماه سال 92 یافت که گفته بود: «همه پست‌های اجرایی می‌تواند زمینه‌ای برای جهش افراد باشد تا به پست‌های بالاتر انتصابی یا انتخابی برسند، اما موضوع این است که سازوکاری سالم بر این روند حاکم باشد. در دو دوره‌ای که این روند تجربه شد و یکی ازآنها موفق و یکی ازآنها ناموفق بود، حرف وحدیث درمورد آن بسیار زیاد است.»

با توجه به رایزنی‌های قالیباف با روحانی گمانه‌های زیادی برای کرسی‌‌ای که به او سپرده می‌شود، مطرح است. یکی از این گزینه‌ها که به واقعیت بیشتر نزدیک است، مشاور است. برخی نیز معتقدند روحانی شاید او را به‌ عنوان رئیس سازمان بنیادشهید منصوب کند چراکه او علاقه زیادی به این کرسی دارد و در اکثر سخنرانی‌هایش به این موضوع اشاره می‌کند. به نظر می‌رسد استاد دانشگاه تهران این روزها به‌دنبال یک کرسی خالی است که به اندازه او باشد و بتواند در سایه آن به فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی خود ادامه دهد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
عباس عسکرزاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
4
11
معاون رئیس جمهوری در کالای قاچاق و ارز که گلوگاه فساد است و نامبرده تجربه دارد خوب است بگو خوب
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
2
11
قالیباف استاندار خراسان رضوی براش خوبه
حامی سرسخت دکترروحانی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
2
12
بعنوان یک اصلاحاتی عرض می کنم حضورقالیباف دردولت امریست بسیارپسندیده بخدایک تارموی قالیباف به صدهااحمدی نژادمی ارزد اومرد عاقلیست هرچندافکارسیاسیش مورد پسندم نیست امادلیل نمی شود خوبیهایش رانبینم انشالله دکترروحانی ازایشان بهره کافی ببرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۰
4
6
حمله گاز انبری و صرف هزینه انتخاباتی از جیب شهرداری را فراموش نخواهیم کرد.قالیباف هیچ جایی در دولت جدید نخواهد داشت
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۰
1
7
بنیادشهید نیازمندبه داشتن روحیه پادگانی وسرهنگی نیست بلکه نیازمندروحیه لطیف وبا احساس است
تماشاچی روزگار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۰
0
9
اگر قراربود قالیباف باشد خوب به او رای می دادیم ما به روحانی رای دادیم که قالیباف نباشد. ضمنا اگر حافظه تون یاری تون کرد بدانید که بعد از ثبت نام آیت الله هاشمی همین قالیباف شروع به تخریب هاشمی کرد و قطعا اگر هاشمی می ماند ایشون مثل احمدی نژاد ، خودشو را برای بگم بگم علیه هاشمی آماده کرده بود.
نظر شما: