شاید این انتقاد به مجلس وارد باشد که اگر لایحه همکاریهای امنیتی بین ایران و پاکستان را پیش از این به تصویب میرساند، شاهد گروگانگیری مرزبانان غیور کشورمان نمیبودیم!
تدبیر24: اولین جلسه علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۳ از ساعت ۸ و ۲۰ دقیقه صبح در حالی آغاز شد که ۶۶ نماینده حضور نداشتند و صندلی آنها خالی بود، این جلسه با حاشیه کوتاهی همراه بود که از نظرتان میگذرد:
* اولین جلسه علنی مجلس در سال جدید با دیده بوسی نمایندگان و خوش و بش و تبریک سال نو به یکدیگر همراه بود.
* آیتالله استادی از فضلای حوزه علمیه قم در اولین جلسه مجلس در سال جدید به بیان نکات اخلاقی پرداخت و از نمایندگان خواست که به درخواستها و مشکلات مردم در سال جدید بیش از گذشته رسیدگی کنند.
* مشکلات بصری خبرنگاران، تصویربرداران و عکاسان در صحن علنی پارلمان و کاهش شعاع دید آنها در سال جدید همچنان ادامه دارد و با وجود پیگیریهای اعضای هیأت رئیسه و همچنین تأکید علی لاریجانی رئیس مجلس برای حل این مشکل و اتخاذ تدابیر مناسب در زمینه تعمیر مجدد اتاقکهای صحن علنی برای حل مسئله مشکلات بصری خبرنگاران، همچنان این مشکل در صحن علنی وجود دارد.
* پای پایتخت ۳ نیز امروز به صحن علنی مجلس کشیده شد، آنجا که ابوترابیفرد نایب رئیس مجلس پس از به صدا درآوردن زنگ پایانی صحن علنی به مزاح خطاب به نمایندگان مازندران گفت: از نمایندگان استان مازندران عذرخواهی میکنم که فرصت نشد موفقیت کشتی پیشکسوتان در عرصه جهانی که رتبه اول را کسب کردهاند و در ادامه موفقیتهای کشتی آزاد بود، تبریک بگویم.
* وکلای ملت امروز همچنین موافقتنامه همکاریهای امنیتی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلامی پاکستان را در حالی به تصویب رساندند که به نظر میرسد اگر این لایحه زودتر به تصویب میرسید شاید شاهد گروگانگیری ۵ مرزبان کشورمان نبودیم یا اینکه آنها زودتر آزاد میشدند و به کانون گرم خانوادههایشان باز میگشتند، این لایحه در دولت دهم، دولت محمود احمدینژاد به تصویب رسیده و تقدیم مجلس شده بود اما پس از گذشت حدود ۹ ماه در صحن علنی امروز بررسی و تصویب شد.
به نظر میرسد بهتر است مجلس در روند بررسی طرحها و لوایح و اولویتبندی آنها باید تجدیدنظر جدی داشته باشد شاید این انتقاد به مجلس وارد باشد که چرا این لایحه با این اهمیت بالا با تأخیر فراوان در مجلس بررسی و تصویب شده است.
* لایحه موافقتنامه همکاریهای امنیتی بین ایران و پاکستان به ۳ کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به عنوان کمیسیون اصلی و کمیسیونهای شوراها و امور داخلی کشور و قضایی و حقوقی به عنوان کمیسیونهای فرعی ارجاع شده بود.
* این لایحه ۱۱ فروردین ۹۲ در هیأت وزیران (دولت دهم) به تصویب رسیده بود و در تاریخ ۶ خرداد ماه ۹۲ از سوی محمود احمدینژاد رئیس جمهور سابقمان در قالب یک لایحه به منظور طی مراحل قانونی به مجلس ارائه شده بود.
*همچنین کمیسیون امنیت ملی این لایحه را دوم مهر ماه ۹۲ به تصویب رسانده و گزارش آن را تقدیم مجلس کرده است و کمیسیون شوراها نیز آن را ۲۵ تیر ماه ۹۲ مورد بحث و بررسی قرار داده و تصویب کرده است.
* گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره لایحه مذکور ۹ مهر ماه ۱۳۹۲ یعنی ۷ روز پس از ارائه گزارش کمیسیون مذکور، در معاونت قوانین چاپ و تکثیر شده و در نوبت بررسی قرار گرفته است، حال جای این سؤال باقی است که چرا این تأخیر طولانیمدت درباره این لایحه با این اهمیت بالا از سوی هیأت رئیسه مجلس برای در دستور کار قرار دادن رسیدگی به آن صورت گرفته است؟!!