تدبیر24 : آقای احمدینژاد در آخرین روزهای خود در کسوت ریاستجمهوری، صندوق ذخیره ارزی را آنطور که باید مدیریت نکردند. وی در ماههای آخر دولت، دستوراتی داد و از همه پنج دوازدهم بودجه که به دولت تعلق گرفته بود، استفاده کرد و در نهایت کشور را با کسری بودجه در اختیار دولت بعدی قرار داد. برنامههایی که دولت طی دو ماه گذشته انجام داد توقعات مردم را بالا برد و تعهدات فراوانی برای دولت بعدی ایجاد کرد. با اینکه آنها میدانستند دولت به زودی به پایان میرسد و با اینکه رفتاری که در این مدت انجام دادند، در چارچوب اختیارات آن دولت بوده است، اما این جوانمردانه نبود که اینچنین و بدون در نظر گرفتن منابع و امکانات برای دولت بعدی تعهد کاری ایجاد کنیم.
برای مثال اراضی نمایشگاه بینالمللی را که صدها میلیارد ارزش دارد را با یک درخواست به صدا و سیما واگذار کردند و این در حالی است که صداوسیما یکی از ثروتمندترین نهادهاست و اصلا مستحق دریافت این هدیه نیست که زمینی با آن وسعت را در اختیار بگیرد. صداوسیما روزانه درآمد نجومی دارد و یکی از نهادهای ثروتمند محسوب میشود یا مثلا در یک مورد دیگر شنیده شده که دولت دستور داده 500 میلیارد تومان به بعضی پیمانکاران وزارت راه داده شود که با توجه به بودجه 700 میلیاردی این وزارتخانه در سال گذشته، این مبلغ برابر هزینه حدود 9 ماه این وزارتخانه است که خوشبختانه آقای مهندس آخوندی متوجه این مساله شدند و از وقوع آن جلوگیری کردند. لازم نیست به این مصوبات و به عملکرد دولت ایراد قانونی گرفته شود؛ دولت قبلی هم بر اساس برخی قانون و مقررات دست به این اقدامات زده است اما اینکه بخواهد با این کار مسالهای در برابر دولت آینده ایجاد کنند مطلوب نیست. در نتیجه این رفتارها تلقی عمومی جامعه این میشود که دولت برای ایجاد مشکل در کار دولت بعدی دست به این کار زده است.
اصولگرایانی که در 8سال گذشته به هر شکلی از این دولت حمایت میکردند، باید در برابر این رفتار دولت پاسخگو باشند. افرادی که طی این سالها، در برابر رفتار غیرقانونی دولت یا سکوت میکردند یا در نهایت در حد شعار وارد میشدند باعث به وجود آمدن وضعیت فعلی هستند. وضعیت فعلی کشور به نحوی است که همه باید به این فکر باشند گندم و علوفه دام از کجا وارد شود. 2 ماه گذشته و قبل از تشکیل دولت، نزدیکان آقای روحانی بارها در این باره بحث میکردند. لغو کردن مصوبات دولت قبلی در اولین جلسه دولت جدید، از همین منظر قابل بررسی است. مصوبات غلطی که به قسمتهای مختلف کشور آسیب وارد کرد و باعث به وجود آمدن مسائل مختلف برای کشور است. به عنوان یک نمونه دیگر، میتوان به واگذاری مخابرات اشاره کرد. مخابرات ارگانی است که پول زیاد و درآمد بسیار بالا و نجومی دارد.
با این حال به قیمتی بسیار پایین واگذار شد و این واگذاریها و بخششها در کشوری اتفاق افتاد که بر اساس آمار رسمیاش تورم بیسابقه و بین 30 تا 32درصد یعنی حدود 10 برابر میانگین جهانی را تحمل میکند. در یک ماه آینده موارد دیگری از تخلفات سه ماه گذشته دولت که به قصد به بنبست رساندن دولت روحانی بوده است، به اطلاع مردم رسانده میشود. مثال دیگر اینکه، اعلام شد در دولت 63000 کیلومتر راهسازی انجام شده است اما بیش از 45000 کیلومتر از این راهسازی فقط روکش کشیدن روی آسفالت جادههای بیرون شهری و درون شهری و روستایی بوده است. اما این روکش کشیدن را به حساب ساخت و ساز زیربنایی گذاشتند که این امر چندان پسندیده نیست. در مورد بورس هم که در سه ماه گذشته رشد بیسابقه شاخص داشته است و از 46000 واحد به 550000 واحد رسید نیز به نظر میرسد حرکتی غیرعادی بود.
به هر حال دکتر روحانی در زمان مناسبی، متوجه
این مساله شد و امیدواریم بتواند با برنامهریزی درست و استفاده از نیروهای
کارشناس از ادامه روشهای غیرمعقول و غیر منطقی جلوگیری کند.
وزیر راه دولت اصلاحات*