ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۱۵۲
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۶

غرب از فرصت روحانی استفاده کند

ولایتی : ظریف یک دیپلمات حرفه ای و یک مذاکره کننده خوب است و تجربه ای بسیار خوب و کارآمد در حوزه دیپلماسی دارد. با انتصاب ظریف ...

تدبیر24:ولایتی : ظریف یک دیپلمات حرفه ای و یک مذاکره کننده خوب است و تجربه ای بسیار خوب و کارآمد در حوزه دیپلماسی دارد. با انتصاب ظریف در وزارت خارجه ما امیدواریم که در نهایت نه تنها بر سر موضوع هسته ای بلکه در سایر موضوعات منطقه ای نیز به توافق برسیم.

دکتر علی اکبر ولایتی مشاور بین الملل مقام رهبری گفت که امیدوار است با فرصت شناسی غرب از حضور دکتر روحانی در ریاست جمهوری و نیز تغییر برخی رویکردها و شیوه های دولت گذشته از سوی دولت جدید ایران، ایران و غرب بتوانند اختلافات خود را در زمینه پرونده هسته ای حل و فصل کنند.

ولایتی در مصاحبه ای اختصاصی با خبرگزاری آسوشیتدپرس ضمن ابراز امیدواری در این زمینه گفت:" انتخاب روحانی می تواند یک فرصت برای آزمایش حسن نیت غرب باشد... آنها (غرب) باید از این فرصت استفاده کنند."

ولایتی افزود:" ادامه روند و ادبیاتی که در گذشته (دوره احمدی نژاد) داشتیم به نظر من مفید نخواهد بود. ما باید با یک زبان متفاوت سخن بگوییم. هدف ما همان هدف قبلی است اما زبان و لحن ما باید تغییر کند."

ولایتی با اشاره به اینکه در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران اصول از سوی رهبری نظام تعیین می شوند و دولت ها تنها برای روش های اجرا سازی این اصول برنامه ریزی و طراحی می کنند ، افزود:" غرب باید بداند که تصمیم نهایی در زمینه مساله هسته ای با رهبری است و مساله مطرح پس از انتخاب روحانی در حال حاضر تغییر سیاست ها از منظر تاکتیک ها و تکنیک ها است."

وزیرخارجه اسبق ایران در این گفتگو تاکید کرد که در دوره جدید مذاکرات ایران و 1+5 ، ایران می تواند علاوه بر گفتگوی جمعی به مذاکرات دو به دو با هر یک از اعضای 1+5 از جمله آمریکا بپردازد.

 


ولایتی در زمینه گفتگوی دو جانبه با آمریکا گفت:" اگر رفتار آمریکا تغییری نکرده و آن چیزی باشد که تا کنون بوده من فکر نمی کنم چنین اتفاقی رخ دهد. آنها باید در موضع و رفتار فعلی خود تجدید نظر کنند ؛ انها فکر می کنند که هنوز ابر قدرت هستند."

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این گفتگو موضوع تعلیق کامل غنی سازی از سوی ایران را رد کرد و گفت که ایران چنین پیشنهادی را به هیچ وجه قبول نخواهد کرد.

ولایتی در باره محمد جواد ظریف وزیر خارجه جدید ایران نیز گفت:" ظریف یک دیپلمات حرفه ای و یک مذاکره کننده خوب است و تجربه ای بسیار خوب و کارآمد در حوزه دیپلماسی دارد. با انتصاب ظریف در وزارت خارجه ما امیدواریم که در نهایت نه تنها بر سر موضوع هسته ای بلکه در سایر موضوعات منطقه ای نیز به توافق برسیم."

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: