ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۱۷۳۱
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۰

تولید سوخت از آب دریا!

محققان با توسعه فرآیند جدیدی موفق به تولید سوخت از آب دریا شدند که می‌تواند آینده تولید سوخت در جهان را دستخوش تغییرات مهمی کند.
تدبیر24: در حال حاضر تنها برخی از نفت‌کش‌ها، ناوهای هواپیمابر و زیردریایی‌ها از سوخت هسته‌ای استفاده می‌کنند و تولید سوخت هیدورکربن مایع، یک دستاورد مهم تلقی می‌شود که امکان حضور طولانی کشتی‌های جنگی در میان آب‌ها را فراهم می‌کند.

محققان ارتش آمریکا طی بیش از یک دهه مطالعه و تحقیق، فرآیندی برای تبدیل آب دریا به سوخت ابداع کرده‌اند؛ هدف از این پروژه کاهش وابستگی به نفت و در نتیجه کاهش چشمگیر هزینه‌های سوخت عنوان شده است.
 
به گفته دکتر «هیتر ویلائر»، متخصص شیمی آزمایشگاه تحقیقات نیروی دریایی آمریکا، برای نخستین‌بار دریافت دی‌اکسید کربن و هیدروژن از آب دریا امکانپذیر شد؛ گام بعدی شامل افزایش مقادیر بدست آمده دی‌اکسید کربن و هیدروژن و تولید سوخت از آب دریا در مقادیر صنعتی است.

سوخت تولید شده از آب دریا برای نخستین‌بار برای تأمین انرژی مورد نیاز یک هواپیمای کنترل از راه دور مورد استفاده قرار گرفت.

محققان امیدوارند که این فناوری نوین طی 7 تا 10 سال بصورت تجاری برای تأمین سوخت کشتی‌ها و حتی هواپیما و جت‌های جنگنده مورد استفاده قرار گیرد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: