ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۱۷۳۴
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۰

بزرگترین صادرکننده کالا به ایران

با وجود تاثیر منفی تحریم‌ها بر حجم تجارت ایران و امارات در چند سال گذشته اما این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس توانست عنوان بزرگترین صادرکننده کالا به ایران را در سال ۱۳۹۲ به خود اختصاص دهد.
تدبیر24: امارات در سال گذشته ۱۱ میلیارد و ۸۵۲ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرد که از این نظر در صدر کشورهای صادرکننده کالا به ایران قرار گرفت. وزن کالاهای وارداتی از امارات به ایران نیز به بیش از شش میلیون تن رسید.

واردات ایران از امارات در سال قبل از نظر وزنی اگرچه ۶.۶۵ درصد کاهش یافت اما از نظر ارزشی ۱۱.۵۴ درصد رشد را تجربه کرد.

چین، هند، کره‌جنوبی و ترکیه نیز رده‌های بعدی بزرگترین صادرکنندگان کالا را به ایران در سال گذشته به خود اختصاص دادند. این چهار کشور سال قبل به ترتیب ۹.۶۶۴، ۴.۳۱۰، ۳.۸۵۵ و ۳.۶۴۷ میلیارد دلار کالا به ایران صادر کردند.

سهم سایر کشورها از واردات کالای ایران در سال قبل به ۱۷.۴۹۱ میلیارد دلار رسید.

بیشترین رشد واردات ایران در سال گذشته در بین پنج کشور فوق مربوط به هند به میزان ۱۱۰.۴۹ درصد بوده است.

همچنین واردات ایران از دو کشور کره‌جنوبی و ترکیه به ترتیب ۲۰.۱۴ و ۱۹.۸۸ درصد کاهش یافت اما واردات از چین معادل ۱۸.۱۱ درصد رشد یافت.

براساس تازه‌ترین آمار گمرک ایران، این پنج کشور در مجموع بیش از ۶۵.۵۹ درصد از ارزش واردات ایران را در سال قبل به خود اختصاص دادند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: