ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۱۷۸۸
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۱

پیشنهاد جدید برای دونرخی شدن بنزین

رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران معتقد است: بهتر است قیمت سوخت مصرفی وسایل نقلیه عمومی و شخصی با اندکی تفاوت قیمت عرضه شود.
تدبیر24:  حسن خسروجردی با ایسنا، در پیشنهاد خود مبنی بر افزایش قیمت بنزین در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و دو نرخی شدن این حامل انرژی اظهار کرد: بهتر است قیمت بنزین عرضه شده برای وسایل نقلیه عمومی و شخصی متفاوت باشد تا افزایش ۲۴درصدی قیمت سوخت مصرفی منجر به افزایش کرایه وسایل نقلیه عمومی نشود و مصرف کنندگان هزینه زیادی بابت کرایه و استفاده از این وسایل پرداخت نکنند.
 
وی که بر رسیدن قیمت سوخت به قیمت‌های جهانی معتقد است، افزود: قیمت سوخت در کشور باید حداقل ۶۵ درصد افزایش یابد تا به قیمت نرمال جهانی برسد.
 
خسروجردی تصریح کرد: در صورتی که قیمت بنزین آزاد از ۷۰۰ تومان فعلی به ۱۰۰۰تومان افزایش یابد، حداقل ۴۰ درصد این مسیر طی شده است چرا که برای رسیدن به افزایش ۶۵ درصدی و قیمت‌های نرمال جهانی قیمت بنزین حداقل ۱۲۰۰ تومان می‌شود.
 
به گفته رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران ، با افزایش قیمت‌ها و تورم ایجاد شده در هر سال باید نرخ سوخت مصرفی نیز متعادل شود به گونه‌ای که قیمت بنزین برای مصرف کننده شخصی و عمومی متمایز شود.
 
خسروجردی اظهار کرد: مسئولان دولتی نیز امسال وعده تحقق تورم ۲۵ درصدی را دارند که با این حساب باید حداقل ۲۵ و حداکثر ۳۵ درصد به این نرخ‌ها افزوده شود.
 
این رییس اتحادیه صادر کنندگان فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه بهتر است با حتساب تورم هرساله،‌ نرخ سوخت مصرفی همچون بنزین و گازوئیل مشخص شود، افزود: در صورتی که قیمت این حامل‌ها به صورت شناور و هر چندماه یکبار افزایش کمی داشته باشد ، افزایش نرخ حامل ها نیز طبیعی جلوه می‌دهد.
 
وی با اشاره به وعده مسئولان از شیب ملایم افزایش قیمت حامل‌های انرژی گفت: این وعده در صورتی محقق می‌شود که افزایش قیمت‌ها سالانه و هر چند ماه یکبار اندکی افزایش داشته باشد نه اینکه هر دو سال یکبار این حامل‌ها دچار افزایش بیش از ۲۰درصدی شوند.
 
به گزارش ایسنا، از چند هفته مانده به قیمت گذاری رسمی سوخت مصرفی ، گمانه زنی‌های زیادی برای این دو حامل پر مصرف بنزین و گازوئیل افزایش یافته است و مسئولان دولتی نیز درا ین باره اظهاراتی داشتند.
 
در این میان نیز مردم منتظر اعلام قیمت بنزین با نرخ‌های جدید در فاز دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها هستند و گفته شده است این قیمت‌ها شب قبل از اعمال به صورت رسمی اعلام می‌شود.
 
بر این اساس تصمیمات مسئولان با هدف افزایش شیب ملایم قیمت سوخت تا پایات هفته عملی می‌شود و به گفته دولت تا پایان فروردین‌ماه تکلیف قیمت دو حامل بنزین و گازوئیل مصرفی مشخص می‌شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: