ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۱۸۴۰
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۰

رشد 9 میلیارد دلاری منابع صندوق توسعه در4 ماه

سیاست جدید صندوق ناظر بر برقراری توازن منطقه ای، تمایز در اعطای تسهیلات مالی به مناطق محروم و مناطق توسعه یافته، تغییر رویکرد از اعطای وام به پروژه های کوچک به سوی ...
تدبیر24: رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی از افزایش 9 میلیارد دلاری منابع صندوق طی چهار ماه گذشته خبر داد و گفت: سیاست جدید صندوق ناظر بر برقراری توازن منطقه ای، تمایز در اعطای تسهیلات مالی به مناطق محروم و مناطق توسعه یافته، تغییر رویکرد از اعطای وام به پروژه های کوچک به سوی پروژه های متوسط و بزرگ و اصلاح سیاست گذاری ها و حرکت در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی است.

سیدصفدر حسینی در دیدار با سفیر آلمان، با اشاره به سوابق اعضای جدید هیات عامل این صندوق در عرصه ها و نهادهای موثر بین المللی اعم از سازمان خواروبار جهانی و کشاورزی و بانک جهانی، گفت: سوابق بین المللی قابل توجه اعضای جدید هیات عامل صندوق توسعه ملی که با حکم رئیس جمهور منصوب شده اند، حاکی از رویکرد دولت تدبیر و امید و مدیریت صندوق توسعه ملی برای برقراری ارتباط با مجامع بین المللی و ورود به بازارهای جهانی است.  
 
حسینی با تأکید بر تامین منابع مالی برای سرمایه گذاران خارجی تا سقف 50 درصد هزینه پروژه و تمایل به حضور سرمایه گذاران آلمانی در ایران، گفت: بهبود سطح روابط تجاری و صنعتی و سرمایه گذاری دو کشور از طریق استفاده از منابع مالی صندوق توسعه ملی، به نفع دو طرف است.
 
وی همچنین بر ضرورت استفاده بهینه از زمان و برنامه ریزی برای تقویت روابط بین بخش های خصوصی ایران و آلمان تأکید کرد.
 
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در ادامه با تأکید بر منع قانونی برخورداری دولت و شرکت های دولتی از تسهیلات صندوق توسعه ملی، گفت: طبق قانون، صندوق توسعه ملی مجاز به اعطای وام تنها به بخش های تعاونی و خصوصی است.
 
به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی، حسینی در عین حال با بیان اینکه دولت یازدهم دارای نگاه توسعه ای و برنامه محور است، گفت: هسته مرکزی تلاش صندوق توسعه ملی، تقویت بخش خصوصی است و دولت امکان دست اندازی به منابع صندوق را ندارد و حتی در مورد اجرای پروژه های دولتی هم فقط به پیمانکار بخش خصوصی مجری پروژه تسهیلات داده می شود و بخش خصوصی مسئول بازپرداخت وجوه با ساز و کار تعیین شده است.
 
طبق این گزارش، میکائیل بارون فون اونگرن اشترنبرگ سفیر آلمان نیز با اشاره به علاقمندی دولت آلمان برای تسریع در حل و فصل موضوع هسته ای ایران، اذعان داشت: هیات مذاکره کننده ایرانی بسیار هوشمندانه ظاهر شده و علیرغم کار بسیار دشواری که در پیش داشته، موفقیت های شایانی حاصل کرده است.
 
وی حضور هیات های گوناگون اقتصادی و تجاری اروپایی و نیز وزرای کشورهای اروپایی در تهران را معرف تغییر در رویکرد جهان نسبت به ایران دانست و ابراز امیدواری کرد: با رفع کامل تحریم ها فرصت همکاری های بسیار گسترده بین دو کشور فراهم شود.
 
سفیر آلمان با بیان اینکه هم سیاستمداران و هم فعالان اقتصادی آلمان علاقمند به رفع تحریم ها و بهره مندی از فرصت ها هستند، تصریح کرد: در آلمان این فعالان اقتصادی هستند که موافقتنامه ها را امضا می کنند و دولت فقط آنها را به هم معرفی و بسترسازی می کند.
 
سفیر آلمان از رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی برای شرکت در کنفرانس NUMOV که در ماه ژوئن در هامبورگ برگزار می شود دعوت کرد و آن را فرصت مناسبی برای برقراری ارتباط با فعالان اقتصادی آلمان دانست.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: