تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۲۱۹۵۵
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۰

تشریح دلایل ریزش بازار سهام

یک کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه بورس‌ها تنها روش باقیمانده برای تامین مالی در اقتصاد مقاومتی هستند، به تشریح دلایل ریزش بازار طی ماه‌های اخیر پرداخت.
تدبیر24: حسین خزلی خرازی با اشاره به اینکه تا دی‌ماه 92 روزانه بین 600 تا 800 میلیارد تومان سهام به صورت خرد ظرف 240 دقیقه معامله می‌شد، اظهار داشت: تعداد دفعات معاملاتی در فرابورس و بورس تهران تا 140 هزار دفعه در روز رسید.

وی با بیان اینکه این ارقام بین 10 تا 15 برابر مدت مشابه سال پیش بود، افزود: متاسفانه از 15 دی‌ماه بنا به دلایلی ارزش جاری بورس‌ها آمار معاملات خرد روزانه و تعداد دفعات معاملاتی به شدت نزول کرد.

این کارگزار بورس با تاکید بر اینکه 4 بورس (کالا، انرژی، فرابورس و بورس اوراق بهادار تهران) تنها راه باقی مانده برای تامین مالی بنگاه‌ها و شرکت‌ها هستند، گفت: در شرایط رکود تورمی موجود همه اقتصاددانان معتقدند که باید بدون رشد پایه پولی و با حفظ این میزان سرعت چرخش کالا و خدمات و سرعت چرخش نقدینگی را افزایش داد.

وی گفت: تنها از این روش می‌توان اقتصاد را از رکود خارج کرد، بنابراین بهترین راه حل باقیمانده برای تامین مالی مستقیم و بدون واسطه برای رشد اقتصاد درون زا مبتنی بر آموزه‌های اقتصاد مقاومتی 4 بورس کشور هستند.

وی با بیان اینکه اصولاً بورس‌ها با امکان واگذاری سریع، شفاف و منصفانه دارایی اعم از مالی و کالایی بهترین روش برای تامین مالی فروشندگان هستند گفت: بعنوان مثال اگر بورس کالا وجود نداشت فولاد مبارکه باید سالانه فروشی بالغ بر 3 هزار میلیارد تومان را در اداره فروش شرکت و با روش‌های سنتی مزایده یعنی گرفتن چک و وجه نقد انجام دهیم.

خرازی تاکید کرد: اکنون با وجود بورس سهامداران بزرگ از جمله دولت، تامین اجتماعی، صندوق‌های بازنشستگی، سرمایه‌گذاری، امکان فروش سهام شرکتشان را در بورس‌های قوی برایشان فراهم شده است.

* افزایش سرمایه‌ها و فروش سهام با استقبال فراوان خریداران

وی با بیان اینکه بورس‌ها با امکان افزایش سرمایه شرکت‌های موجود از طریق آورده نقدی امکان تامین مالی برای بنگاه‌ها را فراهم می‌کند، گفت: پیش از این شاهد بودیم که عرضه عمومی سهام پس از پذیرش و درج با استقبال فراوان خریداران مواجه شد، به عنوان مثال 800 میلیارد تومان سهام ظرف مدت 3 دقیقه از طریق سامانه تمام مکانیزه بورس به فروش می‌رسد.

خرازی با بیان اینکه باید بیش از این به بازار سرمایه و بورس‌ها اهمیت داده شود، گفت: باید سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی خصوصاً مردم عادی، سپرده‌ها و منابع مازاد را به چرخه تولید و خدمات تزریق کنیم.

وی بورس را به هواپیمایی در آسمان تشبیه کرد و گفت: هواپیمایی که برای رشد اقتصادی 8 درصد در سال‌های آینده و حرکت با چهار موتور قوی نیاز داشت، هم‌اکنون 3 موتور آن یا از کار افتاده و یا با قدرت بسیار پایین کار می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: اگر موتور چهارم این بورس از دست برود، یا توان آن به شدت پایین آید، ناچار باید خروج اضطراری کرده یا تن به سقوط بدهد.

خرازی با اشاره به اینکه تجربه دور اول هدفمندی برای بازار سرمایه بسیار مفید واقع شده است، گفت: در دوره اول اجرای هدفمندی ضخامت اوضاع بسیار بدتر بود و قیمت از 4 تا 6 برابر افزایش پیدا کردند.

وی ادامه داد: ‌اکنون نگرانی بابت افزایش هزینه صنایع‌ بسیار کمتر است.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه پس از افزایش نرخ کالا و خدمات صنایع، حاشیه سود در صنایع بورسی در دوره اول اجرای هدفمندی حفظ شد، گفت: در دوره فعلی اگر صنایع افزایش اندکی در نرخ کالا و خدمات داشته باشند، به لحاظ جبران هزینه‌ها مشکلی نداشته و از این بابت رشد سود‌آوری خود را تا پایان سال حفظ خواهند کرد و در این باره نگرانی وجود ندارد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: