تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۲۱۹۶۹
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۱
پس از توافق ژنو، تحریم ها رنگ باخته است؛

کشورهای اروپایی، مشتریان جدید نفت خام و پتروشیمی

پس از توافق ژنو، بتدریج در سد سترگ تحریم های نفتی ایران، خلل ایجاد شده و محدودیت ها یکی پس از دیگری کاهش یافته به طوری که پس از صدور میعانات گازی و محصولات پتروشیمی ایران به برخی کشورهای اروپایی، اکنون نوبت به صادرات نفت خام به قاره سبز رسیده و در این مسیر، آلبانی اولین گام را برداشته است.
تدبیر24: پس از توافق ایران و 1+5 در ژنو، برخی محدودیت های پیش روی صنعت نفت ایران رفع و بازارهای جدیدی به روی این صنعت گشوده شدند.

شرکت های نفتی اروپایی از توافق ژنو و کاهش تحریم های ایران استقبال و هیات هایی را روانه تهران کرده و در خصوص سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز ایران مذاکراتی را انجام داده اند.

در هیات تجاری بزرگ فرانسوی نیز که پس از توافق ژنو عازم ایران شد، نمایندگان شرکت های نفت و گاز این کشور نیز حضور یافته و با برخی از مسوولان وزارت نفت برای واردات گاز گفت وگو کرده اند.

** صادرات نفت خام ایران به دو کشور اروپایی

براساس تازه ترین گزارش آژانس بین المللی انرژی، کشورهای ترکیه و آلبانی در فهرست خریداران نفت خام ایران جای گرفته اند و انتظار می رود که با رفع تدریجی تحریم، سایر کشورهای اروپایی نیز در صف خریداران نفت خام ایران قرار گیرند.

آژانس بین المللی انرژی در این گزارش اعلام می کند: ایران احتمالا برای پنجمین ماه متوالی در ماه مارس، بیشتر از سقف مجاز تعیین شده توسط تحریم های غرب، نفت صادر کرده است.

آژانس بین المللی انرژی گزارش داد: آمارهای اولیه ماه مارس نشان می دهد که واردات نفت از ایران به 1.05 میلیون بشکه در روز کاهش یافته، اما با وصول آمارهای تکمیلی، این رقم احتمالا مورد بازنگری قرار گرفته و افزایش خواهد یافت و به آمارهای ماه فوریه نزدیک تر خواهد شد.

براساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، ایران در ماه مارس، علاوه بر مشتریان همیشگی اش یعنی کشورهای چین، هند، کره جنوبی، ژاپن و ترکیه به کشورهای آلبانی و سوریه نیز نفت صادر کرده است.

بیشترین افزایش تقاضا برای نفت ایران از جانب هند بوده که براساس آمارهای اولیه میزان نفت صادراتی ایران به این کشور در ماه مارس با 70 هزار بشکه افزایش به 335 هزار بشکه در روز رسیده است.

اوپک نیز با انتشار گزارشی اعلام کرد: تولید نفت ایران در مارس 2014 با 17 هزار بشکه در روز افزایش نسبت به ماه قبل از آن به 2.789 میلیون بشکه در روز رسیده است.

تولید نفت ایران در ماه فوریه نیز نسبت به ماه قبل از آن 20 هزار بشکه در روز افزایش یافته بود. براین اساس طی دو ماه گذشته که توافق هسته ای ژنو به اجرا گذاشته شد، تولید نفت ایران در مجموع 37 هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

بیشترین افزایش تقاضا برای نفت ایران از جانب هند بوده که براساس آمارهای اولیه میزان نفت صادراتی ایران به این کشور در ماه مارس با 70 هزار بشکه افزایش به 335 هزار بشکه در روز رسیده است.

در این گزارش خاطرنشان شده است: این یک افزایش با شیب تند حدودا 80 درصدی نسبت به میزان صادرات 190 هزار بشکه ای در طول سال 2013 است.

** صدور میعانات گازی و محصولات پتروشیمی به 5 کشور اروپایی

با کاهش تدریجی دامنه تحریم های نفتی علیه ایران که پس از توافق ژنو محقق شد، کشورهای اروپایی از واردات نفت، گاز و محصولات پتروشیمی استقبال کرده اند که البته بیشترین استقبال در مورد واردات محصولات پتروشیمی و میعانات گازی بوده است.

پیش از این خداداد رحیمی مدیرکل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشته بود: میعانات گازی و محصولات پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی در سال گذشته به 15 کشور اروپایی و آسیایی صادر شده است.

به گفته این مقام صنعت نفت ایران، کشورهای هلند، بلژیک، اسپانیا، ترکیه و رومانی نیز در سال 1392 میعانات گازی و محصولات پتروشیمی از ایران وارد کرده اند.

علی محمد بساق زاده مدیر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز چندی پیش اظهار داشت: با رفع تحریم ها، در نظر داریم که محصولات پتروشیمی را علاوه بر کشورهای آسیایی و آفریقایی به اروپا نیز صادر کنیم.

وی گفت: البته پیش از این نیز محصولات خود را از طریق واسطه ها و به صورت غیرمستقیم به اروپا صادر می کردیم که با رفع تحریم ها، صادرات به اروپا با سهولت بیشتری انجام خواهد شد.

مدیر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: همچنین شرکت هایی که در گذشته مواد شیمیایی و قطعات یدکی را از طریق واسطه ها به ایران می دادند، با رفع تحریم ها مستقیما با ایران ارتباط برقرار می کنند.

براساس توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 در ژنو، محدودیت صادرات محصولات پتروشیمی و فرآورده های پلیمری ایران به اتحادیه اروپا رفع شد.

تا پیش از افزایش تحریم های بین المللی، 10 تا 14 درصد محصولات پتروشیمی ایران به اروپا صادر می شد و از این محل سالانه 2 تا 2.5 میلیارد دلار درآمد داشت.

** آمادگی اوپک برای افزایش صادرات نفت خام ایران

عبدالله البدری دبیرکل اوپک که افزایش تدریجی صادرات نفت خام ایران در ماه های آینده را امری بدیهی می داند و می گوید:

این سازمان قصد دارد امکان تولید بیشتر نفت خام توسط ایران را فراهم کند.

وی خاطرنشان می کند: برای جذب هرگونه افزایش تولید از جانب عراق و ایران در سال 2014 مشکلی برای اوپک وجود ندارد.

جن پساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به انتشار اخبار مبنی بر افزایش صادرات نفت خام ایران، اظهار داشت: واشنگتن معتقد است که میانگین صادرات نفت خام ایران از ماه ژانویه تا ژوئیه امسال به هدف تعیین شده در توافق هسته ای ژنو یعنی رقم روزانه یک میلیون بشکه می رسد.

وی معتقد است: همچنان انتظار داریم و پیش بینی می کنیم که میانگین صادرات نفت خام ایران در بازه زمانی ٦ ماهه مطابق رقم تعیین شده در توافق هسته ای ژنو خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: