ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۲۰۲
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۸
سلام وزارت خارجه به 5+1

گره پرونده هسته ای ظریف باز می شود

وجود اراده سياسي جدي در به رسميت شناختن حقوق حقه هسته يي جمهوري اسلامي ايران، تامل و فكر نو درباره مساله هسته يي ايران را شيوه يي مناسب براي حل و فصل اين مساله توصيف كرد . . .

تدبیر24 : برقراري تماس هاي ديپلماتيك در حوزه انرژي هسته يي با محمد جواد ظريف شايعه انتقال پيگيري پرونده هسته يي ايران از شوراي عالي امنيت ملي به وزارت امور خارجه تقويت كرده است در اين راستا كاترين اشتون، نماينده عالي اتحاديه اروپايي در سياست خارجي و امور امنيتي در تماسي تلفني با وزير امور خارجه كشورمان ضمن تبريك به مناسبت انتصاب دكتر ظريف به سمت وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران پيرامون برنامه هسته يي و تحولات منطقه به ويژه اوضاع خطير مصر و خطر افراط گرايي گفت وگو و تبادل نظر كرد.

 در اين تماس تلفني كه شنبه شب صورت گرفت، وزير امور خارجه كشورمان در برنامه هسته يي صلح آميز ايران، ضرورت وجود اراده سياسي و عزم جدي براي حل و فصل اين مساله را مورد تاكيد قرار داد. ظريف خطاب به اشتون وجود اراده سياسي جدي در به رسميت شناختن حقوق حقه هسته يي جمهوري اسلامي ايران، تامل و فكر نو درباره مساله هسته يي ايران را شيوه يي مناسب براي حل و فصل اين مساله توصيف كرد. وي آمادگي جمهوري اسلامي ايران را براي مذاكرات هدفمند در يك چارچوب زماني معين خاطرنشان ساخت. كاترين اشتون نيز در اين گفت وگوي تلفني ابراز اميدواري كرد هر چه سريع تر مذاكرات جمهوري اسلامي ايران و كشورهاي 1+5 مجددا از سر گرفته شود. وي همچنين ابراز اميدواري كرد كه در آينده نزديك در حاشيه اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل با دكتر ظريف ملاقات و پيرامون موضوعات مورد علاقه طرفين گفت وگو كند. بررسي اوضاع منطقه از جمله اوضاع خطير مصر و راه هاي برون رفت از اين بحران و جلوگيري از كشتار و خونريزي از ديگر محورهاي گفت وگوي اين دو مقام بود و ظريف ضمن ابراز نگراني از اوضاع خطير مصر مخاطرات گسترش افراط گرايي در منطقه و جهان را يادآور شد.

 خبرگزاري رويترزخبر اين گفت وگوي تلفني را از زبان مايكل مان نوشت و خبر داد اشتون و ظريف در مكالمه يي تلفني توافق كردند كه در آينده نزديك با يكديگر ديدار كنند. كاترين اشتون طي بيانيه يي كه در اين باره صادر شده است، خواستار گفت وگوهايي شده است كه در سريع ترين زمان ممكن به نتيجه اساسي برسد. وي پيش از اين و به دنبال انتخاب «حسن روحاني» به عنوان رييس جمهوري ايران، تاكيد كرده بود كه همچنان به درخواست از ايران براي اعتمادسازي درباره برنامه هسته يي اين كشور ادامه مي دهد. اشتون در اين باره گفته بود: «به تلاش هاي خود براي درخواست از ايران براي همكاري نزديك با من و جامعه اروپايي براي اعتمادسازي درباره ماهيت برنامه هسته يي اين كشور ادامه خواهم داد.» وي تاكيد كرده بود كه به همكاري هسته يي با دولت جديد اين كشور پايبند است.

به نظر می رسد با توجه با اشراف قوی ظریف بر اوضاع بین المللی و سالها حضور او در بطن دیپلماسی بین الملل او شاید تنها کسی باشد که بتواند پرونده هسته ای ایران را با کمترین هزینه برای کشور و مردم باز کند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: