ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۲۱۵۹
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۸
پترائوس:

شانس توافق با ایران به بالای ۵۰درصد رسیده است

رئیس سابق سازمان سیا اخیرا در نشستی با حضور همتای اسرائیلی سابق خود، از احتمال بالای توافق هسته‌ای سخن گفته و تأکید کرده است که امکان دستیابی به توافق جامع ...
تدبیر24:ب رئیس سابق سازمان سیا اخیرا در نشستی با حضور همتای اسرائیلی سابق خود، از احتمال بالای توافق هسته‌ای سخن گفته و تأکید کرده است که امکان دستیابی به توافق جامع در پایان فرصت ۶ ماهه وجود دارد.

«دیوید پترائوس» رئیس سابق سازمان سیا اخیرا گفته است که به عقیده‌اش احتمال دستیابی به توافق هسته‌ای جامع میان ایران و گروه 1+5 به بیش از 50درصد رسیده است.
به نوشته پایگاه «تینک پراگرس»، پترائوس که هفته گذشته در نشستی که دانشگاه «هاروارد» برگزار کرده بود، صحبت می‌کرد، روند مذاکرات هسته‌ای را اینطور ارزیابی کرده است: «چشم‌انداز توافق الان احتمالا بیش از 50-50 است. احتمال توافق حتی همین چند هفته قبل هم تا این حد بالا نبود، چه برسد به چند ماه پیش.»
وی می‌افزاید: «واقعا دارم به این نتیجه می‌رسم که دستیابی به یک توافق مقدور است و حتی این امر ممکن است پیش از آنکه مهلت زمانی 6 ماهه به پایان برسد، تحقق یابد.»
این در حالی است که «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا 5 ماه قبل احتمال دستیابی به توافق جامع هسته‌ای با ایران را 50-50 دانسته بود.
ایران و گروه موسوم به 1+5 (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان) از سه ماه قبل مذاکرات جامع را به هدف دستیابی به توافق بلندمدت آغاز کرده‌اند. این مذاکرات پس از آن آغاز شد که طرفین توانستند روز سوم آذر در شهر ژنو سوئیس به توافقی موقت برسند که راه را برای مذاکرات جامع هموار می‌کرد.
«معیر داگان» رئیس سابق «موساد» از جمله دیگر شرکت‌کنندگان نشست هفته گذشته دانشگاه هاروارد بوده است. وی در این نشست نسبت به توافق نهایی با ایران ابراز بدبینی کرده و مدعی شده است که تهران به تعهدات خود پایبند نمی‌ماند. در پاسخ پترائوس تأکید کرده است که توافقات بر اساس راستی‌آزمایی و نه اعتماد است. وی همچنین گفته است که در توافق نهایی باید نظام بازرسی‌ها به درستی تعریف شده و جرایم و تبعات مناسبی برای نقض توافق در نظر گرفته شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: