ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 25
کد خبر: ۲۲۱۹۷
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۷

صادرات نفت و گاز ایران دو برابر شد

معاون وزیر نفت با اشاره به افزایش صادرات نفت به 1.2 میلیون بشکه از سقوط 8 میلیارد دلاری صادرات پتروشیمی در سال گذشته خبر داد و اعلام کرد: حجم صادرات نفت و میعانات گازی کشور در مجموع دو برابر شده است.
تدبير24: منصور معظمی در جمع مدیران صنایع پتروشیمی و پلیمری ایران با اشاره به سقوط جایگاه صنعت پتروشیمی ایران در رده بندی شرکت های بزرگ پتروشیمی، گفت: به دلیل عدم اجرای درست خصوصی سازی جایگاه پتروشیمی کشور حدود 30 واحد نزول کرده است.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت با اعلام اینکه تلاش وزارت نفت این است که صنعت پلیمر را به هویت گذشته خود بازگرداند و به بازسازی و نوسازی این صنعت بپردازیم که در این راستا سرمایه گذاری بخش غیردولتی مورد توجه است، تصریح کرد: بستر توسعه در صنعت نفت کشور آرام آرام در حال فراهم شدن است، در تبصره 2 قانون بودجه سال 93 سرفصل‌هایی گذاشته شده که موتور محرک صنعت نفت خواهد بود.

این مقام مسئول با بیان اینکه زمانی که دولت تدبیر و امید سر کار آمد صادرات نفت کشور روزانه 700 هزار بشکه بود، اظهار داشت: با مجموعه اقدامات انجام شده حجم صادرات نفت کشور در این مدت به دو برابر افزایش یافته است.

معظمی با تاکید بر اینکه هم اکنون به طور متوسط روزانه 1.4 میلیون بشکه نفت توسط ایران صادر می شود، تبیین کرد: این رقم متشکل از نفت خام و میعانات گازی است.

معاون وزیر نفت با اشاره به صادرات روزانه یک میلیون بشکه‌ای نفت و 200 هزار بشکه‌ای میعانات گازی مورد تأکید قانون بودجه 92 کشور، تبیین کرد: متوسط صادرات نفت کشور سال گذشته بیش از این بوده و موفق شدیم 10 میلیارد دلار بیش از تأکید بودجه 92 درآمدزایی از صادرات نفت و میعانات داشته باشیم.


معاون برنامه ریزی وزیر نفت با بیان اینکه سال 93 نیز از میزان مورد تأکید قانون بودجه 93 هم از نظر حجمی و هم از نظر ارزشی صادرات بیشتری خواهیم داشت، تاکید کرد: سال گذشته 28 میلیارد لیتر سوخت مایع مورد مصرف نیروگاه‌ها قرار گرفت که ارزش این سوخت معادل 30 میلیارد دلار است.

معظمی افزود: این در حالی بود که سال گذشته ناچار شدیم گاز بسیاری از صنایع بزرگ را قطع کنیم و صنعت پتروشیمی به‌دلیل کمبود سوخت، 7.5 میلیون تن کاهش تولید به‌ارزش 8 میلیارد دلار داشت.

وی با بیان اینکه در سال جاری 80 تا 100 میلیون مترمکعب به تولید روزانه گاز کشور افزوده خواهد شد، گفت: پیش‌بینی می‌کنیم در سال جاری بدون مشکلی گاز تمام مشترکان تامین شود.

معاون وزیر نفت با اعلام اینکه قرارداد صادرات گاز به عمان که سال 92 نهایی شد تا پایان سال 94 به اجرا می‌رسد، تصریح کرد: همچنین امسال قرارداد صادرات گاز به عراق اجرایی خواهد شد.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه هم اکنون صادرات گاز ایران به ترکیه در حال انجام است، بیان کرد: پیش‌بینی شده تا سال 97 ارزش صادرات گاز ایران به 80 میلیارد دلار در سال برسد و ظرفیت پالایشی کشور که اکنون یک میلیون و 800 هزار بشکه در روز است در سال 97 به 3 میلیون بشکه در روز برسد.

معظمی از اتمام کارهای مقدماتی احداث 8 واحد پالایشگاهی میعانات گازی در عسلویه خبر داد و افزود: ظرفیت سرمایه گذاری این 8 واحد در پایان اردیبهشت ماه اعلام می‌شود تا کسانی که علاقه‌مند به سرمایه گذاری هستند، اقدام به سرمایه گذاری کنند.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: