ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۲۲۲۴
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۱

متن گزارش آژانس درباره اجرای توافق ژنو

آژانس در گزارش ماهانه‌اش درباره توافق هسته‌ای ایران و 1+5 موسوم به "برنامه اقدام مشترک" اذعان کرد که ایران بر اساس این توافق به کاهش ذخیره اورانیوم 20 درصدی‌اش ادامه داده است.
تدبير24: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در به روزرسانی گزارش ماهانه خود درباره اجرای توافق ژنو تاکید می‌کند که از 20 ژانویه سال 2014 ایران نکات زیر را انجام داده است:

.1ایران اورانیوم را بیش از 5 درصد (U-235) در تاسیسات اعلام شده غنی‌سازی نکرده است.
.2
ایران آبشارهایی در زنجیره به هم متصل شده تاسیسات اعلام شده راه‌اندازی نکرده است.
.3
ایران به روند رقیق‌سازی ادامه می‌دهد و میزان غنی‌سازی خود را به سطح 5 درصد رسانده است در همین راستا نیمی از مواد هسته‌ای خود را که اورانیوم غنی شده 20 درصد بوده است از 20 ژانویه 2014 رقیق کرده است.
.4
ایران 50.1 کیلوگرم از اورانیوم UF6 غنی شده 20 درصد را در روند تبدیل به صفحه سوخت برای تبدیل به اکسید اورانیوم وارد کرده است.
.5
ایران هیچ روندی مبنی بر خط باز تبدیل اکسید اورانیوم به صفحه سوخت (FPFP) ندارد.
.6
ایران هیچ پیشرفتی در فعالیت‌های خود در نیروگاه بوشهر، راکتور فردو یا راکتور اراک راکتور IR-40 و تولید و آزمایش سوخت برای راکتور IR-40 نداشته است.
.7
ایران اطلاعات طراحی خود را برای راکتور IR-40 به روز کرده و توافق کرده است که دیداری با‌ آژانس در 5 می سال 2014 برای شروع مباحث درباره نتایج رویکرد پادمانی توافق شده برای راکتور را آغاز کند.
.8
ایران به ساخت کارخانه تاسیسات مربوط به تولید اکسید (EUPP) برای تبدیل UF6 غنی شده بیش از 5 درصد به اکسید ادامه می‌دهد اما هنوز این تبدیل آغاز نشده است.
.9
ایران راستی‌آزمایی عملیات تحقیق و توسعه در بخش تحقیق و توسعه (PFEP) را انجام می‌دهد.
.10
ایران فعالیت‌های مربوط به بازفرآوری را در راکتور تهران و تاسیسات تولید رادیو ایزوتوپ زنون، ید و مولیبدن و در هیچ یک از تاسیساتی که آژانس به آن‌ها دسترسی دارد انجام نمی‌دهد.
.11
ایران اطلاعات و دسترسی مدیریت شده به معدن و کارخانه اورانیوم در گچین را فراهم کرده است.
.12
ایران دسترسی روزانه به تاسیسات غنی‌سازی در نطنز و فردو را فراهم کرده است.
.13
ایران دسترسی مدیریت شده منظم به کارگاه‌های سانتریفیوژ‌، مونتاژ سانتریفیوژ و انبار و اطلاعات فراهم شده را فراهم کرده است.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: