ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۲۲۴۸
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۷

کشف بخش جدیدی از دیوار چین

بقایای بخش جدیدی از دیوار چین با قدمتی 2200 ساله کشف شد.
تدبیر24: باستان‌شناسان چینی موفق به کشف بقایای بخشی از دیوار چین در منطقه خود مختار «نینجیکسیا هوی» شدند که با گذشت 2200 سال از ساخت آن همچنان در شرایط خوبی قرار دارد.

به گزارش شین‌هوا، این بخش از دیوار چین که حدود 20 متر طول داشته و به سلسله ژین تعلق دارد، در دره تاریخی «نانچانگتان» در یک منطقه دورافتاده واقع شده است.

این اثر تاریخی با استفاده از قطعات بزرگ سنگ احداث شده و در هزاران سال قبل در نزدیکی رودخانه زرد قرار داشته است.

در سال 2009 نیز باستان‌شناسان چینی موفق به کشف بخشی از دیوار چین در استان گانگجو با قدمتی 2 هزار ساله شدند شدند که با چند کیلومتر طول شامل 18 برج دیده‌بانی بود.

دیوار چین یکی از عجایب هفت‌گانه جهان شمرده می‌شود و در جهان به لحاظ زمان ساخت طولانی‌ترین و بزرگترین مهندسی تدافعی نظامی در قدیم است. این دیوار در نقشه جغرافیایی چین 7 هزار کیلومتر امتداد یافته است.

تاریخ ساخت دیوار چین به قرن 9 قبل از میلاد بازمی‌گردد که حکومت وقت چین برای جلوگیری از حملات ملیت‌های شمالی، برج‌های آتش برای خبررسانی و یا قلعه‌های مرزی برای حصول اطلاعات دشمن را در ارتباط با دیوار و بر روی آن ایجاد کرد.

دیوار چین در سال 1987 در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسید، این در حالیست که در سال 2007 نیز سازمان یونسکو به مقامات کشور چین هشدار داد، در صورتی که شرایط حفاظت از این اثر تاریخی بهبود نیابد، دیوار چین در فهرست میراث جهانی در خطر این سازمان قرار می‌گیرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: