مصاحبه های گروه دوستی انگلستان چه در ایران و با شبکه های داخلی و چه در خارج از کشور، بسیار خوب بود و آنها توانستند واقعیت هایی که در جمهوری اسلامی ایران ...
تدبیر24: اعضای هیئت پارلمانی انگلیس در سفر به ایران و بعد از آن، اقدام به شیطنت نداشتند و در مصاحبه های خود صادقانه سخن گفتند و همین موضوع مشوقی است که اعضای گروه دوستی مجلس نیز نظر مثبتی نسبت به انجام سفر به انگلیس داشته باشند.
رابطه دیپلماتیک میان ایران و بریتانیا اگرچه در طول عمر طولانی خود همواره با فراز و فرودهایی همراه بوده ولی در دولت دهم جمهوری اسلامی ایران در سال 1390 و پیرو حمله عده ای از معترضان دخالت های انگلیس در مسائل داخلی ایران ، ریسمان پوسیده این رابطه قیچی شد. سفارتخانه هر دو کشور ایران و انگلیس در لندن و تهران تعطیل شد و هردو شروع به اتهام زنی علیه یکدیگر کردند.
این موج با روی کار آمدن دولت یازدهم در جمهوری اسلامی ایران، تبریک دولت انگلستان به روحانی و انتخاب وی فروکش کرد و با اعلام آمادگی جک استراو، وزیر سابق امور خارجه انگلستان برای حضور در مراسم تحلیف روحانی در مسیر تازه ای قرار گرفت.
پس از آن بود که تاثیر توافقات ایران با 1+5 بر رابطه تهران و لندن نیز سایه انداخت و هر دو کشور تصمیم به تعیین کاردار غیرمقیم برای ارتقای گام به گام روابط دیپلماتیک و پیگیری امور اتباع خود گرفتند که از نگاه کارشناسان به عنوان یک روزنه روشن در از سرگیری روابط تلقی شد. سفر هیئت پارلمانی انگلیس به ریاست "جک استراو"، رییس گروه دوستی پارلمانی انگلیس در دی ماه سال گذشته به تهران، مناسبات سیاسی دو کشور در سطح پارلمانی را وارد مرحله تازه ای کرد و قرار شد در پاسخ به این سفر، گروه دوستی ایران نیز به انگلیس سفر کند.
با این حال، اقدام اخیر وزارت خزانه داری انگلیس در تحریم مقامات و مسئولان ایرانی، موج تازه ای از انتقادات را برانگیخت و خاطره اقدامات استعمار پیر را در اذهان عمومی زنده کرد. عباسعلی منصوری آرانی، رئیس گروه دوستی ایران و انگلیس در مجلس درباره این اقدام انگلیس می گوید: اتفاقات بد و ناخوشایندی در روابط تهران و لندن وجود داشته و اکنون هم شاهد هستیم انگلیس اقداماتی انجام می دهد که از یک کشور با بلوغ سیاسی تعجب آور است.
وی تاکید می کند: لندن باید به این واقعیت پی ببرد که جمهوری اسلامی ایران یک کشور مستقل است که در صحنه های منطقه ای و بین المللی، قابلیت های بسیار بالا دارد و باید با این کشور متناسب با شأن آن و به زبان منطق و تکریم صحبت کرد.
البته وی معتقد است گروه دوستی انگلستان در سفر اخیر خود به تهران، در موارد زیادی نسبت به عملکرد دولت انگلستان انتقاد داشته و رفتارهای مسئولان این کشور با جمهوری اسلامی ایران در دوران های مختلف را زیر سوال برده است. وی معتقد است: اگر آنها بعد از این هم، در محکومیت اقدامات این چنینی دولت انگلیس کاری انجام دهند، به بهبود فضا کمک خواهد کرد.
نکته ای که منصوری آرانی به آن اشاره می کند و آن را نقطه مثبتی در عملکرد سفر گروه دوستی انگلستان می داند، عدم سیاه نمایی آنها علیه ایران است. وی می گوید: مصاحبه های گروه دوستی انگلستان چه در ایران و با شبکه های داخلی و چه در خارج از کشور، بسیار خوب بود و آنها توانستند واقعیت هایی که در جمهوری اسلامی ایران دیدند، به تصویر بکشند و صادقانه سخن بگویند.
از نگاه منصوری آرانی همین موضوع باعث می شود با وجود اتفاقات اخیر، سفر هیئت پارلمانی ایران به لندن کان لم یکن تلقی نشود، زیرا "آنها به وعده های خود عمل کردند و اقدام به شیطنت نکردند." وی این رفتار را "مشوقی" میداند که نمایندگان مجلس در گروه دوستی، "نظر مثبتی نسبت به سفر به انگلیس" داشته باشند.
با این وجود، رئیس گروه دوستی ایران و انگلیس، انجام این سفر را قطعی نمی داند و توضیح می دهد: قطعیت سفر مشخص نیست و ما منتظر هستیم کمیته سفرهای خارجی مجلس نظر نهایی خود را بدهد.
وی می گوید: ما وضعیت و شرایط کنونی را رصد می کنیم زیرا مهم، منافع ملی است. موضوع این سفر را نیز کمیته روابط خارجی مجلس دنبال می کند و ما با آنها جلسه ای خواهیم داشت و هر تاریخی مشخص شود، گروه دوستی سفر را انجام می دهد.
به گفته منصوری آرانی، تصمیم گیری نهایی برای این سفر را کمیته سفرهای خارجی مجلس در توافق با وزارت امور خارجه و پارلمان انگلیس اتخاذ خواهد کرد و او گروه دوستی ایران و انگلیس را صرفا "مجری" این تصمیم می داند.