ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۲۴۳۸
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۳

تا اطلاع ثانوی زعفران نخرید

چنین بازار آشفته‌ای که تنها براساس اظهاریه‌ بی‌اساس سودجویان و بدون رد و بدل شدن کالا به وجود آمده است تنها سبب می‌شود متقاضیان و خریداران خارجی زعفران ایرانی را بی اعتماد کند و به بازار بین المللی این محصول که سالانه میلیون‌ها دلار ارزآوری برای کشور دارد آسیب برساند.
تدبیر24: عضو شورای ملی زعفران از بی‌ثباتی قیمت و گرانی بی‌دلیل زعفران در بازار داخلی خبر داد و گفت:‌ دلالان طی ماه گذشته زعفرانی را که به کمترین قیمت از کشاورزان خریده‌اند کیلویی چهار میلیون و 500 تا پنج میلیون و 500 هزار تومان قیمت‌گذاری می‌کنند درحالی که خبری از زعفران نیست.

علی حسینی - رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران خراسان جنوبی - اظهار کرد:‌ بازار امروز زعفران به جولانگاه دلالان فرصت‌طلب و سودجویانی تبدیل شده که به راحتی برای سرنوشت این محصول استراتژیک و با ارزش ایرانی تعیین تکلیف می‌کنند چرا که آن‌ها محصولی را که در ابتدای فصل کشت کیلویی سه میلیون و 300 تا کیلویی سه میلیون و 500 هزار تومان از کشاورز خریده‌اند در حال حاضر کیلویی چهار میلیون و 500 هزار تا پنج میلیون و 500 هزار تومان قیمت گذاری می‌کنند که البته از مبادله جنس هم خبری نیست!

آشفتگی بازار زعفران بدون عرضه محصول

وی افزود: چنین بازار آشفته‌ای که تنها براساس اظهاریه‌ بی‌اساس سودجویان و بدون رد و بدل شدن کالا به وجود آمده است تنها سبب می‌شود متقاضیان و خریداران خارجی زعفران ایرانی را بی اعتماد کند و به بازار بین المللی این محصول که سالانه میلیون‌ها دلار ارزآوری برای کشور دارد آسیب برساند.

این عضو شورای ملی زعفران ادامه داد: هیچ دلیلی برای افزایش قیمت زعفران جز سودجودیی عده‌ای فرصت طلب که کارشان ضربه زدن به تولید ملی به نفع خود است، وجود ندارد اما این وضعیت به هیچ وجه به نفع بازار داخلی و خارجی زعفران نیست چرا که هم اکنون هیچ محصولی دست کشاورز نبوده و چنین بی ثباتی به دست دلالان در حال حاضر اتفاق افتاده است.

تا اطلاع ثانوی زعفران نخرید

حسینی تاکید کرد: توصیه می‌شود متقاضیان و خریداران داخلی و خارجی زعفران تا اطلاع ثانونی که ثبات نسبی در بازار بوجود بیاید از خرید و تقاضای این محصول خودداری کنند و به رفتار نادرست اقتصادی عده‌ای سودجو دامن نزنند.

دولت و تشکل‌ها به بازار زعفران ثبات دهند

وی تصریح کرد: دولت و تشکل‌های بخش خصوصی باید دست به دست هم دهند در سال‌های آینده مشکلات باعث نشود تا بازار زعفران به دست عده‌ای سودجو و دلال بیفتد چرا که اگر کشاورزان در ابتدای فصل برداشت نقدینگی در اختیار داشتند دیگر مجبور به فروش محصول خود به دلالان با پایین‌ترین قیمت نبودند و امروز شاهد جولان دادن این فرصت‌طلبان در بازار زعفران نبودیم بنابراین از دولت و تشکل های بخش خصوصی خواستاریم تا برای سال های آینده زعفران و تقویت بازارهای داخلی و خارجی آن تدبیر بیندیشند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: