ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۲۴۸۰
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۱

ترکیه از ایران برق وارد می‌کند

وزیر انرژی ترکیه با اشاره به کاهش تولید برق در این کشور گفت: «ظرفیت تولید برق آبی ما به دلیل نبود بارش پایین است، بنابراین ما از ایران برق وارد می کنیم.»
تدبیر24: به نقل از پایگاه اینترنتی ورلد تریبیون، وزیر انرژی ترکیه گفت، قرارداد گازی ترکیه با روسیه به آنکارا این حق را می دهد که درخواست تخفیف نماید.

تانر ییلدیز افزود: «ما هنوز نمی خواهیم یک قیمت مشخص را اعلام کنیم. ما در خصوص این موضوع با مدودف گفت و گو خواهیم کرد...ما می خواهیم قیمت گاز بر اساس قیمت های بین المللی اعمال شده برای برخی کشورهای اتحادیه اورپا، تنظیم شود.»

وزیر انرژی ترکیه در ادامه گفت: «ظرفیت تولید برق آبی ما به دلیل نبود بارش پایین است، بنابراین ما از ایران برق وارد می کنیم.» وی اضافه کرد، ترکیه بسته به سطح تولید برق خود، هر از گاهی برق به کشورهای همسایه خود نظیر ایران، گرجستان و بلغارستان صادر و وارد می کند.

ترکیه تقریبا نیمی از کل تولید برق خود را از طریق نفت و گاز وارداتی تولید می کند و سالانه 60 میلیارد دلار در این زمینه هزینه می کند. آنکارا به شدت به واردات انرژی از کشورهای دیگر وابسته است.

خط لوله جریان غربی در حال حاضر 12.5 درصد گاز طبیعی ترکیه را از روسیه و از طریق اوکراین تامین می کند و خط لوله جریان آبی نیز 16 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی را از روسیه و از طریق دریای سیاه به ترکیه انتقال می دهد.

ترکیه که قیمت گاز ایران را غیرعادلانه می داند، برای پایین آوردن قیمت گاز وارداتی از این کشور به مراجع داوری بین المللی مراجعه کرده است. ایران گاز را به قیمت 507 دلار در هر متر مکعب به ترکیه می فروشد. ترکیه سالانه 10 میلیارد متر مکعب گاز از ایران وارد می کند. ایران دومین تامین کننده بزرگ گاز ترکیه پس از روسیه است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: