ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۲۶۹۴
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۴

همزیستی غم انگیز نجف آبادی‌ها با موش‌های سمج

هفت سال پیش اهالی نجف آباد از حضور موشهایی در روستایشان خبر دادند که با دندانهای بلند دیوار و زمین را حفر می‌کنند، تعداد این موشها در سالهای پیشین کم بود ولی اواخر سال 92 این مشکل به اوج خود رسید و تعداد زیادی منزل مسکونی و چندین انبار روستاییان به دلیل حمله این موشها تخریب شد.
تدبیر24:  منطقه خراسان، هنوز اهالی روستای نجف آباد با موشهای سمج که تعداد آنها به صورت تصاعدی زیاد می‌شود دست و پنجه نرم می‌کنند.
 
موشهای بزرگ در دیوار و زمین خانه‌های این روستایی که حداقل امکانات بهداشتی را ندارد، نفوذ کرده و صدای جویدن این موشها در گوش اهالی، یک صدای آشناست. به روستا که می‌رسی، بوی کود فاسد همه جا را پر کرده است و انگار حضور موشها برای اهالی روستا عادی شده است.
 
یکی از اهالی روستا، حفره‌هایی که در داخل منزلش توسط موشها کنده شده را به ما نشان می‌دهد و می‌گوید کار ما این است که لانه‌ موشها را سیمان کنیم.
 
اخیرا دستگاه موش کش الکترومغناطیس را برای ریشه‌کنی این موشها به این روستا آورده بودند که البته به گفته برخی از اهالی، وضعیت را بهتر کرده بود اما هم اینک شرایط به وضعیت قبلی برگشته است.
 
مرتضی آقاخانی، مخترع دستگاه موش کش الکترومغناطیس به خبرنگار ایسنا گفت: علت برگشت شرایط، منظم استفاده نکردن از دستگاه است.
 
روستاییان، علت رها شدن فاضلاب را به دلیل حفر زمین توسط موشها و پرکردن چاه‌های فاضلاب عنوان می‌کنند و می‌گویند به این علت، فاضلاب‌های خود را در سطح معابر رها می‌کنند.
 
بهداشت روستا در خطر است
 
مریم رضایی، مسئول خانه بهداشت روستای نجف آباد در گفت‌وگو با ایسنا خاطرنشان کرد: برای رهاسازی فاضلاب به اهالی اخطار داده‌ایم ولی آنها از پر شدن چاه فاضلاب خود توسط موشها می‌گویند و البته این قضیه سلامت روستا را به خطر می‌اندازد چرا که در سال 89 نیز در روستا ده نفر به بیماری سالک مبتلا شده‌اند و این به خاطر رعایت نشدن مسائل بهداشتی است.
 
رضا سعیدی، عضو شورای روستا، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنای خراسان تصریح کرد: مسئولان باید به حال ما فکری کنند، فعالیت و تعداد موشها دوباره زیاد شده است، از سال 85، گزارش داده‌ایم که موشها در روستا هستند ولی جدی گرفته نشد. کسی به فکر روستاییان نیست، هر چاه فاضلاب که مردم بخواهند حفر کنند حداقل پنج روز به طول می‌انجامد و در این مدت، اهالی فاضلاب خود را به معابر رها می‌کنند.
 
آغاز مبارزات شیمیایی در صورت به ثمر نرسیدن مبارزه‌ها بر علیه موش‌ها
 
محمدرضا حاجی زاده، فرماندار شهرستان فیروزه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنای منطقه خراسان، اظهار کرد: تنها 6 خانه که بسیاری از آنها غیرمسکونی‌ هستند مورد هجوم موشها قرار گرفته بودند و هم اکنون با استفاده از دستگاه موش کش الکترومغناطیس، وضعیت کاملا رو به بهبودی است.
 
فرماندار فیروزه تاکید کرد: روستا به وضعیت مطلوبی رسیده و اگر مبارزه‌های اخیر به ثمر ننشیند با بررسی اکیپ‌های متخصص، مبارزات شیمیایی و بیولوژیکی را آغاز می‌کنیم.
 
گلایه و ناراحتی، آخرین حرف اهالی روستا از بیماری و خساراتی که به آنها وارد شده است، سوالی که در این جا باید پرسید این است که آیا روستائیان باید به این همزیستی عادت کنند یا بالاخره فکری به حال آنها خواهد شد؟
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: